Condemnen un home per comprar i explotar una prostituta a l'Alt Empordà

L'audiència de Girona ha imposat una pena de 2 anys i mig a l'acusat, que ha reconegut que es quedava amb tots els diners que guanyava i que li donava un tracte vexatori

Imatge de l'acusat durant el judici
Imatge de l'acusat durant el judici | cedida

Un home ha estat condemnat a dos anys, sis mesos i dos dies de presó per comprar i explotar una dona que exercia la prostitució a l’Alt Empordà. L’Audiència de Girona l’ha trobat culpable d’un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual. El condemnat, d’origen romanès, ha reconegut que va pagar 1.500 euros per la víctima, de la qual es quedava tots els diners.

L’home haurà d’indemnitzar també a la dona amb 6.000 euros per reparar els danys que li ha causat. La víctima, també d’origen romanès, va arribar a Catalunya l’any 2013, de la mà d’un compatriota que li va pagar les despeses del viatge. Va acordar amb aquest que saldaria el seu deute exercint la prostitució en un club d'Hostalets de Llers. 

L'acusat va arribar a un acord de 'compravenda' amb un altre home 

Set mesos després, explicaven les acusacions, aquest home va contactar amb el condemnat per establir «converses comercials». Tal com va passar en un altre recent cas a Girona, els dos ciutadans romanesos van pactar la compravenda de la dona en uns 1.500 euros. Des d’aquell moment la víctima va haver de donar tots els seus guanys al seu ‘propietari’, segons va explicar ell mateix en el judici.  

L’acusació ha al·legat que el condemnat exercia «una vigilància permanent i continuada» de la seva compatriota per evitar que aquesta s’escapés. Era ell qui la duia i l’anava a buscar al prostíbul. Si la víctima no aconseguia un cert nivell d’ingressos, la sotmetia a un «tracte vexatori, amb crits, insults i paraules amenaçadores».

L’obligava a treballar «quan no es trobava bé o tenia la menstruació»

La dona explotada es trobava aïllada, ja que no tenia recursos econòmics propis, l’acusat li va treure la documentació i no li permetia gairebé contactar amb els seus familiars.  A més, en cap moment va rebre cap remuneració per la seva activitat, tot i que la Fiscalia admet que podia guanyar mil euros setmanals. 

Una de les confessions de l'home és que l'utilitzava «per enriquir-se». Per aquest motiu, l'obligava a anar al club encara que no es trobés bé o tingués la menstruació. A les negatives de la víctima, el condemnat «responia violentament, amb crits, amenaces d'agressió o fins i tot de mort».


Comentaris

envia el comentari