Condemnen Joaquim Benítez a 21 anys de presó per abusos sexuals a menors

L'Audiència de Barcelona considera provat que l'exprofessor d'educació física va realitzar tocaments a menors entre els anys 2006 i 2010 al col·legi dels Maristes

Imatge d'arxiu d'una presò
L'Audiència de Barcelona ha condemnat Joaquim Benítez a 21 anys de presó per abusos | Redacció

 

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Joaquim Benítez, exprofessor d'educació física del col·legi Maristes de Sants a un total de 21 anys i 9 mesos de presó per haver abusat sexualment de quatre alumnes menors d'edat entre els anys 2006 i 2010. D'altra banda, s'estableix que pagui 120.000 euros d'indemnització a les quatre víctimes

Benítez s'enfrontava a peticions de 22 a 36 anys de presó i a més, tenia unes altres tretze denúncies contra ell que finalment es van arxivar perquè els delictes ja havien prescrit. Durant el judici, que va tenir lloc l'última setmana de març, Benítez va assegurar que els Maristes sabien des del 1986 que havia abusat d'un menor, però el van emparar. La institució ho va negar i va insistir que no va tenir cap constància d'abusos fins al 2011. 

Condemnat per quatre delictes d'abusos sexuals

L'Audiència condemna a Benítez pe cometre quatre delictes d'abusos sexuals, dos d'ells de forma continuada tot i que durant el judici l'exprofessor només va reconèixer que havia fet fel·lacions a dos exestudiants al seu despatx després d'acabar la classe. A més de la condemna de presó, el tribunal inhabilita a l'acusat com a professor durant tretze anys i vuit mesos, segons avança 'El Periódico', i ha interposat un ordre d'allunyament i prohibició de comunicació respecte de les víctimes. 

D'altra banda, el tribunal considera que els Maristes són responsables civils subsidiaris i que per tant hauran de fer front al pagament de la indemnització de les víctimes. Així doncs, l'Audiència només l'ha jutjat com responsable civil malgrat que Benítez va manifestar durant el judici que els Maristes sabien d'un cas d'abús sexual que havia dut a terme el 1986 però que els Maristes van encobrir. 

Segons recull 'El Periódico', la sentència dicta que l'acusat va aprofitar la seva condició de professor d'educació física per portar als alumnes al seu despatx, que disposava d'una llitera, per tal de realitzar als alumnes massatges contra possibles lesions. Era en aquestes situacions quan Benítez abusava dels alumnes sense el consentiment dels menors.


Comentaris

envia el comentari