IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Condemnen un sergent de Premià de Dalt per tracte vexatori a una policia local

La sentència recull una condemna de nou mesos de presó i una indemnització de 14.000 euros

Condemnen un sergent de Premià de Dalt per tracte vexatori a una policia local | Picssr.com

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a nou mesos de presó un sergent de la Policia Local de Premià de Dalt, al Maresme, i veí d'aquesta localitat, pel tracte vexatori a una agent, a la qual contínuament va desqualificar i va ridiculitzar davant els seus companys mentre va estar en aquest càrrec, entre 2010 i principis del 2012. La Secció Desena de l'Audiència ha imposat a Valeriano Pujol sis mesos de presó per un delicte contra la integritat moral i tres mesos més per lesions psíquiques, i haurà d'indemnitzar la víctima amb un total de 14.000 euros per danys morals i seqüeles.

Durant aquest temps, la víctima va ser sotmesa a una constant humiliació per part del sergent, la qual cosa li va generar un estrès posttraumàtic pel qual va haver d'estar de baixa entre desembre del 2011 i abril del 2012. Altres vegades li deia en to irònic «Posa't a treballar i no escoltis converses de grans», «Que et vagi bé i ja em diràs si demà véns a treballar o et quedes a casa plorant» i «M'agrada que t'assabentis quan et parlo», entre les expressions amb les quals la vexava.

La víctima va sortir en múltiples ocasions plorant del despatx i, una de les vegades, quan l'agent havia rebut una felicitació expressa dels Mossos d'Esquadra per la seva feina en matèria de seguretat viària, el sergent li va contestar: «Deixa't de ximpleries i posa't a treballar», afegint que la felicitació no valia per res. El sergent Valeriano Pujol li va encomanar també tasques administratives que no eren pròpies d'una agent de Policia Local, i es dirigia habitualment a ella amb veu de nen parodiant la feina que ella feia en els col·legis, donant informació i xerrades escolars sobre seguretat viària.


Comentaris

envia el comentari