IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Condemnen una dona per fer creure al seu exmarit que era el pare del seu fill

Només va explicar la veritat quan va morir el veritable pare del fill, un empresari de qui volia reclamar una herència

Condemnen una dona per fer creure al seu exmarit que era el pare del seu fill | Getty Images

Una dona ha estat condemnada a pagar 50.000 euros d'indemnització al seu exmarit per fer-li creure durant tres anys que era el pare del seu segon fill. La sentència, que estableix els «danys morals i les seqüències psicològiques» que el seu engany va provocar, és poc habitual perquè els fets que se li imputen no són delictes per sí mateixos, però la conducta dolosa que ella mateixa va admetre en saber en tot moment qui era el pare real del petit ha propiciat la condemna. Segons ha informat La Vanguardia, la condemnada va admetre durant el judici al Jutjat de Primera Instància número 1 de Badalona que no mantenia gaires relacions sexuals amb el seu exmarit, sempre en períodes no fèrtils, mentre que sí les tenia més freqüentment amb el seu amant, un empresari de la construcció adinerat, en períodes fèrtils.

La condemnada només va admetre els fets quan el seu amant va morir, i ho va fer per reclamar la seva herència, tot i que ja havia trencat la seva relació amb l'exmarit i havia marxat del domicili. Tot i això, l'exparella va haver de fer-se càrrec de la pensió alimentària dels dos fills de la dona, però ella va explicar que ell havia incomplert el règim de visites i se n'havia desentès. La sentència destaca que la condemnada només va admetre els fets «quan li va convenir, intencionadament», ja que el pare real del nen també estava casat i «tenien un pacte de no comunicar la veritable paternitat del nen fins que ho consideressin oportú». En morir l'empresari i demostrar la seva paternitat, ella va reclamar la legítima, és a dir, part de l'herència que li correspon als hereus que no estiguin inclosos al testament. 

La dona condemnada va assegurar haver amagat els fets per por a represàlies, ja que el seu amant era un important empresari constructor de Santa Coloma de Gramenet. Els familiars més propers de la dona coneixien el seu secret, peró no pas el seu marit, a qui va reclamar la pensió alimentària per als dos fills després del divorci. la sentència destaca que la dona va actuar «de mala fe», i va desencadenar un trastorn ansiós depresiu major, amb desenvolupament d'esquizofrenia, al seu exmarit. L'afectat va demanar una indemnització de 485.895 euros per danys morals i les conseqüències psíquiques que va patir en perdre un fill que va criar com si fos seu durant els seus primers anys de vida.

Segons informa la Vanguardia, al pare li han concedit l'incapacitat total a causa dels seus problemes psicològics, ja que ha perdut el vincle amb la filla biològica que sí tenia, a banda del que tenia amb el seu fill. A més, el petit ha rebut la propietat d'un pis en una població del cinturó metropolità de Barcelona i uns terrenys a Lloret de Mar com a part de l'herència legítima que la seva mare va reclamar.


Comentaris

envia el comentari