IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Conferència Episcopal dona suport al 155 i diu que la declaració d'independència va ser un «fet greu»

Blázquez considera que amb la «normalització», un cop aplicat el 155 ha de requerir «l'esforç de tots»

Ricardo Blázquez, de la Conferència Episcopal
Ricardo Blázquez, de la Conferència Episcopal | EFE

El president de la Conferència Episcopal, Ricardo Blázquez, ha aplaudit aquest dilluns l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i ha assegurat que la declaració de la República el passat 27 d'octubre al Parlament va ser un «fet greu i pertorbador de la nostra convivència que va més enllà de les discrepàncies entre les formacions polítiques».

«Donem suport al restabliment de l'ordre constitucional perquè és un bé comú. La normalització de la vida social i el correcte funcionament de les institucions suposen i exigeixen el respecte de la llei, que regula la nostra convivència», ha assegurat Blázquez en la seva intervenció inicial a l'Assemblea Plenària.

El cardenal ha assenyalat que els darrers esdeveniments a Catalunya «ens preocupava en mesura creixent» i ha afegit que la declaració d'independència «ens va entristir». «Significava el trencament de l'ordre constitucional que els espanyols ens hem donat fa quaranta anys», ha afegit.

D'altra banda, el president de la Conferència Episcopal veu «comprensible» que amb el pas dels anys la societat mostri la «conveniència» de reformar la Constitució, però ha defensat que aquest procés es faci pels «procediments per introduir els canvis oportuns».

Blázquez també ha reivindicat la «missió de reconciliació i pacificació» de l'Església durant la Transició i ha indicat que «està al servei de la comunió eclesial i també de la convivència pacífica dels ciutadans». «La nostra renúncia a la militància política afavoreix que ningú que es consideri estrany a al comunitat cristiana per opcions legítimes», ha comentat. 

Així mateix, el president de la Conferència Episcopal considera que amb la «normalització» un cop aplicat el 155 ha de requerir «l'esforç de tots perquè les relacions socials, eclesials i familiars afectades negativament per aquests fets siguin renovades pel respecte a la llibertat de tots, la mútua confiança i la concòrdia serena». 


Comentaris

envia el comentari