Salut eleva a 11 els morts per l'onada de calor a Catalunya

Aquest dimarts el Departament de Salut ha confirmat cinc víctimes mortals més, a banda de les que ja es coneixien

Una ambulància del SEM en una imatge d'arxiu
Una ambulància del SEM en una imatge d'arxiu | Cedida

El Departament de Salut acaba de confirmar cinc morts més per cop de calor al nostre país. En total, serien ja 11 les víctimes mortals per aquesta intensa onada de calor dels darrers dies. Ara s'han confirmat les morts de dos homes i tres dones d'entre 52 i 81 anys. Tres d'aquestes noves víctimes van morir a l'Hospital Universitari de Bellvitge, una altra ho va fer a l'hospital de Figueres mentre que la cinquena ho va fer a Barcelona.

Dos homes i una dona moren a Bellvitge

L'Hospital de Bellvitge va atendre tres d'aquestes cinc persones mortes com a conseqüència de l'onada de calor. Es tracta d'una dona de 73, un home de 52 i un segon home de 81 anys. Cap d'ells va poder salvar la vida i van morir al cap de poques hores o l'endemà del seu ingrés al centre hospitalari. Totes aquestes persones van ingressar a l'hospital entre els passats dies 5 i 7 d'agost, quan l'onada de calor va ser força intensa.

Una dona de 81 anys morta a Figueres i una altra de 75 a Barcelona

El Departament de Salut ha confirmat també la mort d'una dona gran, de 81 anys, a Figueres. Va ingressar per un cop de calor a l'hospital de la localitat el passat dia 4 d'agost i va morir poques hores després, ja que no es va poder fer res per salvar la seva vida.

D'altra banda, el dia anterior, el passat 3 d'agost, va morir també una dona, de 75 anys, també com a conseqüència de l'onada de calor que es va viure durant la setmana passada i part d'aquesta. Aquesta mort es va produir a Barcelona, tot i que no s'ha especificat s'hi va ser a un hospital o no.

11 víctimes mortals de l'onada de calor

Amb aquestes cinc morts, han pujat a les 11 les persones que han perdut la vida a Catalunya després de patir cops de calor a causa de les altes temperatures dels darrers dies. Abans de les cinc persones que s'han confirmat avui, el Departament de Salut ja havia confirmat la mort per cop de calor de sis persones més.

Tres d'aquestes morts es van produir a Tarragona. La primera que es confirmava era la d'un home que va ingressar a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII en ser trobat a Constantí amb un cop de calor. La segona víctima era un home de 60 anys trobat en estat molt crític al barri tarragoní de Campclar, també va ingressar al mateix hospital i, com el primer home, va morir allà el mateix dia, en aquest cas el dissabte dia 4. La darrera mort de Tarragona va ser la d'un home de Tortosa de 41 anys al MC Mutual de la capital el passat dia 7 d'agost.

D'altra banda, es va confirmar també la mort d'un home de 45 anys a Lleida per un cop de calor, va perdre la vida quan es trobava ingressat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, cal mencionar que patia una patologia prèvia. Per últim, un home de 62 anys va morir a Barcelona quan estava treballant en unes obres al districte de Sarrià-Sant Gervasi i va patir un cop de calor.


Comentaris

envia el comentari