Diversos veïns de Sant Fruitós denuncien enfrontaments amb uns okupes

Una veïna de la zona explica que, fins i tot, l'han arribat a amenaçar

Cotxe de la Policia Local
Cotxe de la Policia Local | Catalunyadiari.cat

Un grup d’okupes s’ha instal·lat a tres cases unifamiliars del Carrer Carles Buïgas de Sant Fruitós de Bages, causant nombroses molèsties als veïns de la zona que reclamen més presència policial a la zona. Entre les molèsties més comunes hi consta l’existència de gossos perillosos sense corretja, l’alta velocitat amb la qual circulen els cotxes al carrer o les amenaces que han sofert alguns dels veïns.

Davant d’això, l’alcalde, Joan Carles Batanés, diu que ja s’ha augmentat la presència policial al carrer on s’ha produït l’ocupació. Les cases pertanyen a una empresa anomenada Habitatge Entorn, que és propietat de Comissions Obreres i el fet que ara estigui en liquidació, doncs, no ajuda en res a la resolució del conflicte.

Amenaces dels okupes als veïns

Tot i que els okupes s’haurien instal·lat ja durant el passat mes de juliol, no ha estat fins les darreres setmanes quan s’ha produït una major escalada de la tensió. Una de les veïnes, Maria R., comenta a 'Regió 7' que un dels okupes la va amenaçar que la agrediria «si intentaven treure’ls d’allà». En total hi ha una vintena de famílies que es troben afectades per les molèsties d’aquests ocupes, es tracta d’un carrer on totes les construccions són cases unifamiliars.

Un altre dels veïns, Lluis L., comenta al mitjà citat anteriorment que «durant les nits fan soroll i desperten els veïns, i fins i tot algun dia passen amb el cotxe p el carrer amb una velocitat excessiva».

De moment, davant d’aquest situació hi ha prevista una reunió avui entre l’alcalde, la Policia Local i els veïns afectats que reclamen solucions.

Més compromís per part de l’Ajuntament

La majoria de veïns afectats creuen que caldria més presència policial i més compromís de l’Ajuntament per a la resolució del conflicte. De moment la resolució del conflicte sembla llunyana segons explica 'Regio 7', ja que l'empresa ja ha afirmat que es desentén de l’ocupació.

Així, l’alcalde ha decidit avui reunir als veïns afectats, a la Policia Local, així com el regidor de seguretat ciutadana, Tomàs Casero, per intentar trobar una via de sortida a aquest conflicte que molesta als veïns de Carles Buïgues. Segons l’alcalde, Joan Carles Batanés: «La nostra voluntat és trobar una solució ràpidament».  


Comentaris

envia el comentari