YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Constitucional no admet a tràmit el recurs d'Urdangarin contra la seva condemna

Els magistrats de l'Alt Tribunal consideren que que el cas no té una «especial transcendència constitucional»

El Constitucional no ha admès a tràmit el recurs d'Iñaki Urdangarin contra la seva condemna
El Constitucional no ha admès a tràmit el recurs d'Iñaki Urdangarin contra la seva condemna | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Constitucional (TC)no ha admès el recurs d'empara presentat per l'exduc de Palma, Iñaki Urdangarin. El marit de la infanta Cristina de Borbó va recórrer al TC després que el Tribunal Suprem el condemnés el passat mes de juny a 5 anys i 10 mesos de presó pels delictes de prevaricació, malversació, frau a l'administració, tràfic d'influències i dos delictes fiscals.

Els magistrats consideren que el cas no té «especial transcendència constitucional»

La seva defensa va presentar el recurs el mes de novembre del 2018 i va demanar que, mentre el resolia, pogués sortir en llibertat. Però els magistrats han decidit no entrar en el fons del recurs i l'han inadmès perquè creuen que no té «especial transcendència constitucional», exigible per admetre un recurs d'aquestes característiques. Urdangarin va presentar el recurs al TC perquè considerava que la sentència vulnerava diversos drets fonamentals, com el de la tutela judicial efectiva, a la llibertat i la presumpció d'innocència.

La sentència del Suprem del passat mes de juny va rebaixar la sentència de l'Audiència de Palma, que era de 6 anys i 3 mesos.  Urdagarin està pres al centre penitenciari de dones de Brieva, a Àvila, des del 18 de juny i el 23 d'agost va obtenir el segon grau penitenciari.

Darrerament han sorgir rumors sobre el possible dovorci de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin han passat per una situació molt delicada, sobretot arran de la condemna de l'exduc de palma   | CatalunyaDiari.cat

El seu advocat nega que es vulgui traslladar a Barcelona

Darrerament, han sorgit diversos rumors sobre la possibilitat que l'exduc de Palma s'instal·li a la ciutat de Barcelona, un cop hagi aconseguit el desitjat tercer grau penitenciari. Segons la periodista Sílvia Taulés, la ciutat comtal podria ser una gran opció per a Urdangarin, perquè allà «té molts amics», que podrien oferir-li ràpidament feina. Ara bé, el seu advocat, Mario Pascual Vives, ha desmentit els rumors, iha criticat que molts cops apareixen rumors «absolutament infundats» als mitjans. 


Comentaris

envia el comentari