Una guarderia municipal de Barcelona té l'aigua contaminada amb coure

L'Agència de Salut Pública ha tancat també la cuina del centre

El pati d'una guarderia amb gronxadors
La guarderia té l'aigua tallada i la cuina tancada | Pixabay

Una guarderia municipal de Barcelona està amb l'aigua tallada i la cuina tancada perquè té contaminada amb coure l'aigua de boca, un problema que arrossega des del 2011. La guarderia afectada és l'escola Cobi, a la Vila Olímpica la qual hauria pres les mesures necessàries per a posar-hi solució, segons recull 'Metrópoli Abierta'.

Unes mesures que no han estat suficients i que han portat a l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) a tallar l'aigua del centre després de l'última incidència que va tenir la guarderia el passat mes de novembre. Vòmits i diarrees són els principals efectes que causa la intoxicació per coure, tot depèn de la quantitat ingerida i del temps d'exposició.

Substituir la xarxa d'aigua

Pares amb nens al centre han assegurat al mitjà anteriorment citat que fa mesos que la cuina està tancada i que fins ara els 80 nens de tres anys, els 45 de dos anys i els 7 lactants mengen de càtering. Com a mesura d'urgències s'ha decidit substituir la xarxa d'aigua de coure per una de plàstic. 

Malgrat que es tracta d'un problema que el centre arrossega des de fa temps, alguns pares han manifestat a 'Metrópoli Abierta' que no disposaven d'aquesta informació i que els seus fills han assegurat que bevien aigua de l'aixeta. Per la seva part, la directora del centre, Maria Roca, ha explicat que s'han pres «mesures preventives i de protecció segures» per evitar que la incidència afectés directament al servei educatiu i als nens.

Les obres es realitzaran en dues fases. La primera tindrà lloc aquestes vacances de Nadal i s'instal·larà una nova xarxa d'aigua des de l'entrada fins a l'escola, la cuina, els serveis i les aules. La segona fase tindrà lloc a l'estiu i amb ella se substituirà la xarxa d'aigua a les sales i aules pendents.

Demanen explicacions al govern municipal

Des de l'oposició, la regidora de C's i presidenta del districte de Sant Martí, Marilén Barceló, ha demanat explicacions al govern municipal sobre el cas d'aigua contaminada per coure de la guarderia, ja que es tracta d'un fet que afecta la salut dels menors que hi assisteixen. D'altra banda, Óscar Benítez, conseller de Barcelona pel Canvi, ha criticat la falta de transparència de l'Ajuntament.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari