Kate i Gerry McCann, pares de Madeleine, amb una cartell de desaparició l'any 2012

El presumpte assassí de Madeleine va manifestar que volia «caçar i utilitzar» nens petits

L'acusat està complint presó per altres crims, entre ells abusos a menors

La desaparició de Madeleine McCann va suposar un crim mediàtic que encara continua sent un misteri 13 anys després. Ara, la policia britànica ha fet públic el nom del principal sospitós de la desaparició de la petita: Christian Brueckner, un alemany de 43 anys.

L'acusat  està complint altres penes de presó per tràfic de drogues i abusos sexuals, en moltes ocasions a nens. La policia va localitzar, a més, que es trobava a pocs quilòmetres del lloc de la desaparició durant aquella nit i que havia mantingut converses sospitoses abans i després de l'hora del crim.

El sospitós parla sobre «caçar i utilitzar» algú petit

Feia uns dies saltaven les alarmes per una conversa de l'any 2017 on Christian B.  assegurava a un conegut que sabia tot el que li havia passat a Madeleine  aquella nit i el seu destí. Ara, 'La Vanguardia' informa sobre una macabra confessió que va compartir amb un altre amic a través d'una aplicació de missatgeria instantània. 

En aquella, Christian B. parlava amb el seu amic sobre el seu  desig per «caçar algú petit i utilitzar-lo durant dies». El conegut li responia que allò podria ser molt perillós, però l'alemany no va mostrar cap ressentiment: «Bah, després s'eliminen les proves». 

Imatge de Madeleine McCann, la nena de 4 anys desapareguda l'any 2007 a l'Algarve portuguès
Madeleine McCann tenia 4 anys quan va desaparèixer a la zona de Praia da Luz, a Portugal | Catalunya Diari

El crim, més a prop de resoldre's que mai

Mentre la policia britànica continua investigant aquest cas com una desaparició, el cos alemany no té cap dubte que Madeleine  va ser assassinada per Christian. L'alemany va néixer i viure al país germà abans de traslladar-se a Praia da Luz,  justament a pocs quilòmetres de l'apartament on es va veure per última vegada a la petita.

Tot i les diverses teories que han anat apareixent al llarg d'aquests 13 anys, entre les quals hi havia rumors sobre que la petita estava vivint tranquil·lament a Portugal  aliena a tota la situació i fins i tot posant com a principals sospitosos als seus mateixos progenitors, sembla que els pares de Madeleine  estan més a prop que mai de conèixer la realitat i posar punt final a un crim que el món està observant des de fa més d'una dècada.