Cop contra els magatzems de productes del top manta de Barcelona

La Guàrdia Civil ha trobat 3.000 bosses de mà i moneders que tenen un valor de 7 milions d'euros que havien d'acabar a la venda al top manta

Imatge dels productes trobats per la Guàrdia Civil a Badalona.
Imatge dels productes trobats per la Guàrdia Civil a Badalona. | CatalunyaDiari.cat

El polígon industrial de Badalona Sud és, a ulls de la policia, el punt des d'on surten la majoria dels productes que el top manta ven a Barcelona i arreu del país. Magatzems controlats per persones de nacionalitat xinesa importen productes falsificats que després arriben al circuit comercial quan són comprats pels manters, la majoria, de nacionalitat senegalesa. Són habituals les imatges de joves que van als locals comercials de Badalona, tot el polígon té magatzems d’aquests tipus, i que marxen carregats amb productes per la seva venda ambulant il·legal en punts turístics.

Agents de la Guàrdia Civil van intervenir el passat 31 d'octubre més de 3.000 bosses i moneders falsificats en quatre locals comercials d'aquest polígon de Badalona. Sobretot, les bosses de mà eren de les marques Chanel i Yves Saint Laurent i al mercat tenen un valor que podria superar els 7 milions d'euros. Després dels escorcolls s'ha imputat per un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual a quatre persones, tres homes i una dona, de nacionalitat xinesa.

Productes que acaben al carrer amb el top manta

La investigació de la Guàrdia Civil es va fer arran d'una denúncia de les marques de les bosses i els moneders i va permetre als agents saber que aquests locals comercials realitzen venda a l'engròs del material falsificat a altres comerços minoritaris i que també proveeixen amb aquest tipus d'articles als venedors ambulants que després en fan la seva venda il·legal pels carrers de Barcelona i d'arreu de la costa de Catalunya.

El valor de les bosses de mà trobades superen els 7 milions d'euros.
El valor de les bosses de mà trobades superen els 7 milions d'euros. | CatalunyaDiari.cat

 

A l'espera que els pèrits de les empreses afectades acreditin que els més de 3.000 objectes són falsificats, les diligències pel delicte contra la propietat industrial segueixen al jutjat d'instrucció de Badalona. És un nou cop contra la xarxa de distribució del top manta a Catalunya. Fa mesos que s'ha perdut el control policial a la venda ambulant a Barcelona, sobretot, a la plaça de Catalunya i a la zona de la Barceloneta. Diversos sectors comercials de la ciutat han posat el crit al cel per la passivitat de la Guàrdia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari