rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Cop de la Guàrdia Urbana a punts de venda de droga per turistes a les Rambles

S'han pogut desmantellar dos locals cannàbics i un pis que es feia servir per vendre droga als turistes al centre de la ciutat amb els coneguts com «punters»
Imatge de la droga que ha interceptat la Guàrdia Urbana als tres punts de venda de droga. | CatalunyaDiari.cat

 

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desmantellat la seu de dues associacions cannàbiques i un pis relacionat amb la presència de venedors de drogues a les zones d'oci nocturn que es troben entre els carrers Ferran, Escudellers i Rambles, a més de la plaça Reial, al Gòtic, al districte de Ciutat Vella de la capital de Catalunya. Cada cop són més les persones, amb l'argot policia conegudes com a «punters», que s'encarreguen de captar clients, sobretot turistes, a la zona de les Rambles, i després els porten fins a punts on els venen drogues, molts cops, amb preus molt per sobre dels preus de mercat.

 

Tres punts desmantellat per la Guàrdia Urbana

Aquest dimarts es va poder precintar l'associació cannàbica del carrer Lleona i es va detenir una persona, dijous passat es va precintar la del carrer Tres Llits i es van detenir quatre persones, i aquest dimecres es van detenir dues persones en un pis del carrer Rauric.

 

En els diferents escorcolls a les dues seus de les associacions cannàbiques, els agents de la policia de la ciutat van localitzar diferents quantitats de marihuana, haixix i derivats, així com estris per preparar les dosis de droga i 550 euros en efectiu. L'operatiu va finalitzar amb la detenció d'una persona que es trobava en cerca i captura, i la investigació de sis persones més per un delicte contra la salut pública. A més, gràcies a aquesta actuació es va poder executar el precinte administratiu del local que estava pendent.

 

En aquest darrer escorcoll al carrer Rauric, aquest dimecres a la tarda, la Guàrdia Urbana, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, es va intervenir diferents quantitats de marihuana, d'haixix, èxtasis i MDMA, cocaïna i LSD així com diners en efectiu i bàscules de precisió. Segons la investigació, aquest pis servia de punt de distribució per a la venda que es realitzava al carrer, sobretot a les nits, als entorns dels bars i discoteques d'aquesta part del barri Gòtic.

Agents de la Guàrdia Urbana i de l'ARRO de Mossos a la porta d'un dels pisos. | CatalunyaDiari.cat

 

Pla de xoc contra els punts de venda dels «coffee shops» a les rambles

El districte de Ciutat Vella duu a terme un pla d'inspeccions per detectar activitats d'associació cannàbica il·legal i tancar-les, sigui de manera voluntària o mitjançant precinte. Davant les denúncies de possibles activitats relacionades amb la venda de drogues, s'inicia una investigació, i si no es permet l'accés dels agents de la Guàrdia Urbana, l'Ajuntament de Barcelona sol·licita l'entrada al jutge. En el cas del precinte, primer s'intenta la via del precinte administratiu sense necessitat d'autorització judicial i si això no és possible, es demana l'autorització del jutge.