Un cop de porra fereix l'ull d'un manifestant a Barcelona

Els fets van tenir lloc aquest divendres durant les mobilitzacions independentistes i per la llibertat dels presos polítics

L'home cobrint-se l'ull mentre el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) l'atenia, aquesta passada nit a Barcelona.
L'home cobrint-se l'ull mentre el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) l'atenia, aquesta passada nit a Barcelona. | CDR Nou Barris.

Un manifestant va haver atès pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) aquest divendres a la nit a Barcelona després de l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Concretament es tracta d'una ferida en un ull arran d'un cop de porra, tal com relaten els Comitès de Defensa de la República (CDR), protagonistes de la jornada de mobilitzacions d'ahir.

La manifestació davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona va acabar amb diversos ferits, la majoria lleus. En aquest cas, va ser traslladat a l'Hospital de Santa Pau. Segons els CDR i la CUP, l'home ha perdut parcialment la visió d'un ull. Aquesta informació encara s'ha de confirmar en funció del que diguin els responsables mèdics del centre.

Pilotes de goma

La jornada d'aquest divendres va ser sonada sobretot perquè els Mossos d'Esquadra van tornar a exhibir armament prohibit pel Parlament de Catalunya, les famoses escopetes de pilotes de goma. Aquesta ferida, segons els CDR, no va ser a causa de cap projectil sinó dels cops de porra propinats pels agents per dispersar les mobilitzacions.

Violència «descontrolada» dels Mossos d'Esquadra

Els CDR han emès un comunicat en què asseguren que els fets es van produir en un context de violència «descontrolada» del cos dels Mossos d'Esquadra per tal de «protegir les institucions d'un Estat feixista». Han estat nombroses les imatges que han corregut en les darreres hores de les càrregues no només a Barcelona sinó també en altres localitats catalanes. La d'un home ensangonat tapant-se un ull ha estat, però, la més impactant. Des d'ERC i la CUP ja han demanat explicacions sobre aquest fet.


Comentaris

envia el comentari