Troben el passaport d’un universitari que havia perdut Correus

A última hora el jove català ha recuperat la seva documentació i finalment ha pogut agafar el vol a Los Angeles
Correus ha perdut la documentació d'un estudiant i ho ha denunciat a través de la ràdio | ACN

 

Per viatjar a l’estranger és necessari tenir el passaport i el visat en regla, sobretot si la idea és viure-hi un cert temps, sigui per qüestions laborals o estudiantils. En aquest segon cas es troba Carles Aulés, un jove català que està realitzant el grau en economia i durant el segon quadrimestre tenia pensat anar a una universitat dels Estats Units, segons ha explicat en una entrevista a ‘RAC1’.

 

Tanmateix, Aulés ha denunciat que Correus li ha extraviat la documentació per entrar al país i, per tant, si no apareix el seu passaport i el visat no podrà agafar el vol que tenia programat per desplaçar-se fins a Los Angeles i començar el pròxim 4 de gener les classes a la Universitat de Califòrnia, tement que si arriba més tard, el centre no l’accepti i, a més a més, també perdi l’allotjament. No obstant això, la força de la ràdio ha tingut efecte i, en qüestió d'unes hores, ha aparegut la documentació.

 

Documentació perduda per Barcelona

L’estudiant català va anar a l’ambaixada dels Estats Units a Madrid el passat 18 de desembre per fer-se el visat, un document necessari per acreditar que els seus documents estan en regla, i així poder viure en el país durant sis mesos mentre estudia a la universitat. Llavors va deixar el seu passaport i esperava que en qüestió d’uns quatre o sis dies hàbils li retornessin a través de Correus.

 

 

El problema és que han passat els dies i Carles Aulés no ha rebut la seva documentació, segons ha denunciat a través de la radio. Des de Correus l'han informat que a la base de dades consta que l’enviament és a Barcelona des del passat dia 23 i que ha sortit del centre logístic de la Zona Franca, però no el localitzen

 

Sense passaport i visat, el català no podria agafar el vol que tenia programat | Flickr

 

Ni el consolat ni Correus ofereixen cap solució

Segons l'operador, el més probable és que el passaport i el visat arribessin a una oficina equivocada i que ningú hagi notificat l’error perquè en aquestes dates el volum de feina s’incrementa considerablement. Però gràcies a haver denunciat la situació a través de la ràdio, la notícia s'ha estès i a última hora el jove ha rebut un correu d'un responsable de Correus informant-lo que la documentació estava en una oficina a l'altra punta de Barcelona.

 

A través del programa de ràdio, Carles Aulés ha criticat que ni el consolat ni Correus li han oferit cap mena de solució i ningú ha volgut fer-se responsable de la situació. Un problema molt estressant perquè si arribava més tard del 4 de gener a Los Angeles, perdria l'habitació reservada i la universitat podria no acceptar-lo. Però, finalment amb el seu passaport i visat, el jove ha pogut agafar el vol que tenia programat aquest 2 de gener al migdia, tancant amb un final feliç aquest episodi amarg.

 

  • També pots llegir: Aquests són els canvis de preus dels serveis bàsics per al 2019.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris