El cos sense vida del fiscal Maza serà repatriat aquest dilluns per ser enterrat i no se li practicarà l’autòpsia

L’ambaixador de l’Estat espanyol a Argentina ho ha informat

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, mort aquest dissabte, 18 de novembre
El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, mort aquest dissabte, 18 de novembre | Cedida

Des d'ençà que aquest dissabte, 18 de novembre, es va fer pública la notícia de la mort del fiscal general de L'Estat, José Manuel Maza, a Buenos Aires, tot ha estat un conjunt d'especulacions al voltant de la seva figura i la seva condició d'alt càrrec públic. Primerament, el gran plantejament envers Catalunya, en com afectarà a partir d'ara amb les querelles vinculades amb el procés sobiranista català.

  

  

Doncs bé, ara el que s'ha sabut és que el seu cos serà enterrat sense sotmetre's a cap autòpsia. Així ho ha informat 'El Nacional', que segons Javier Sandomingo, ambaixador de l'Estat espanyol a l'Argentina, l'«autòpsia no és necessària», perquè, la causa de la seva mort ha estat natural i, a més, en un hospital. Des de l'hospital de la capital argentina on va morir el fiscal s'han facilitat les «evidències clíniques», per declarar la causa natural de la seva mort.

El repatriament del cos

El cadàver del fiscal general recentment finat es realitzarà aquest dilluns, 20 de novembre, en un avió regular. El vol té previst la seva sortida des de Buenos Aires a les 17.30 hores —hora espanyola—. El fill de Maza s'ha desplaçat fins a la capital argentina per dur a terme els tràmits del trasllat, ja que correspon a la família.

Sandomingo ha explicat que pel repatriament del cos sense vida del fiscal, no és necessari un avió d'Estat, «quan hi ha enllaços aeris normals, no hi ha cap necessitat. Hi ha cinc o sis vols de Buenos Aires a Madrid cada dia. Entenc que és normal utilitzar aquests vols».


Comentaris

envia el comentari