Muntatge Esther López i guardia civil

Alguna cosa no quadra al cas d'Esther López: per què no expliquen tota la veritat

La mort d'Esther López s'ha convertit en una obsessió per als investigadors

El cas d'Esther López s'està allargant més del que es creia inicialment. La desaparició i la posterior mort d'aquesta veïna de Traspinedo, a la província de Valladolid, s'ha anat complicant amb el pas del temps.

 

La llista de sospitosos s'ha reduït, però els investigadors encara no tenen una pista fiable per a poder implicar ningú.

A més, estan pendents d'un parell de proves de laboratori que podrien resultar essencials per a aclarir aquest fet tan estrany. Confien que en qüestió de dies s'aconsegueixi un avenç definitiu.

Esther va desaparèixer el 12 de gener després d'una nit de festa amb un grup d'amics. Des del primer instant, la Guàrdia Civil va tenir clar que no se n'havia anat voluntàriament. Després de gairebé un mes buscant-la, van trobar el cadàver en una cuneta a l'entrada del poble.

Els resultats de l'autòpsia van revelar que va morir el mateix dia que se li va perdre la pista. No obstant això, algú va moure el cos i el va traslladar fins al punt en què va ser localitzat per un senderista el 5 de febrer. Les tasques de cerca al començament van incloure una llista de desenes de sospitosos que s'ha anat reduint.

Ara estan pendents d'aquestes dues proves científiques, els resultats de les quals poden ser clau per a trobar el responsable dels fets. Fa uns dies, 'Okdiario' assegurava que el cas es podria solucionar en qüestió d'hores. «Hi ha avenços, però no hem de tenir pressa», assenyalaven fonts de la investigació.

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
Esther López va desaparèixer el 12 de gener a Traspinedo | Europa Press

La delegada del govern de Castella i Lleó, Virginia Barcones, tenia un discurs molt similar. Va assenyalar en tot moment que estaven treballant amb discreció i que no podia ampliar la informació perquè el cas era sota secret de sumari.

Per la mort d'Esther López només es va detenir una persona. Es tracta de Ramón, 'el Manitas', que després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs. Al cap d'unes setmanes, la jutgessa va decidir rebaixar-li les mesures cautelars.

Els encarregats d'investigar aquest succés sostenen que Ramón no té res a veure amb la mort d'Esther. En qualsevol cas, ara mateix no es pot descartar cap hipòtesi, per la qual cosa segueix sota el focus. No és la primera vegada que hi ha un gir de guió aprofitant una badada del sospitós.

La justícia també té al punt de mira els dos amics que eren amb ella la nit que va desaparèixer. A la matinada, van sortir d'un bar i van pujar a un cotxe. Un va baixar a prop de casa seva, mentre que l'altre va seguir conduint el vehicle acompanyat de la noia.

En algun moment del trajecte, presumptament per una discussió que van tenir, la noia va baixar del cotxe. A partir d'aquí, se li va perdre la pista.

Muntatge fotogràfic dels veïns de Traspinedo i Esther López.
Els familiars i amics d'Esther reclamen respostes | Catalunya Diari

 

Algú podria haver deixat el cadàver d'Esther López a la cuneta

Durant la investigació es va contemplar que Esther López podria haver estat atropellada per un vehicle tot terreny. Almenys això és el que feien pensar les ferides que presentava al cos. Però hi havia una cosa que despistava molt la Guàrdia Civil.

A la zona no hi havia marques de frenada. A sobre, la posició en què va aparèixer el cadàver no era la més comuna en una persona atropellada.

Sobre la taula encara hi ha unes quantes teories. La mort violenta tampoc es pot descartar. El dia de la desaparició, algú hauria pogut matar-la i traslladar-la fins al lloc on la van trobar, per a despistar.

Després de tants mesos d'incertesa, la família d'Esther López reclama que es resolgui el cas. I és que se'ls comença a esgotar la paciència.