IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una cotxe patrulla recorrerà Girona per caçar els conductors que facin servir el mòbil al volant

Asseguren que la mesura vol rebaixar l'accidentalitat

Imatge d'un conductor en un cotxe
Imatge d'un conductor en un cotxe | Cedida

La Policia Municipal de Girona ha posat en el seu punt de mira les infraccions al volant més comunes per part dels conductors. Una d'aquestes és l'ús del telèfon mòbil per part dels conductors, una distracció al volant que provoca un gran nombre d'accidents a les nostres carreteres i també als centres de la ciutat posant en perill als vianants. Per aquest motiu, han decidit que un cotxe del cos recorri la ciutat per caçar als infractors.

Prop de 400 conductors van ser sancionats durant el 2017 en una campanya puntual

Així doncs, un cotxe patrulla sortirà cada dia als carrers amb l'objectiu d'enxampar els conductors que fan servir el mòbil mentre estan al volant. La mesura no és nova i ja s'ha aplicat aquest 2017, encara que ho han dut a terme de manera esporàdica i puntual. Aquesta però, ja ha permès sancionar prop de 400 conductors.

Segons l'inspector de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, l'objectiu de la mesura és la voluntat de rebaixar l'accidentalitat i reconeix que per al cos això «és una prioritat». «Entenem que la utilització del mòbil va estretament lligada a l'augment dels sinistres i ens hi volem centrar», ha explicat.

Per la seva banda, el regidor de seguretat de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha volgut desmentir les crítiques ocasionades sobre la sortida del vehicle als carrers de la ciutat. «No hi ha cap voluntat recaptatòria», ha assegurat a més d'afirmar que la mesura vindrà acompanyada d'una campanya de conscienciació, ja que volen baixar els accidents que es produeixen a la ciutat al cap de l'any.

 

Abans d'encetar la campanya faran una campanya de sensibilització

Així doncs, ha explicat que abans de començar amb els patrullatges diaris es farà una campanya de sensibilització i comunicació al ciutadà.


Comentaris

envia el comentari