El cotxe en què van intentar dur-se a una jove a Boiro (La Corunya) coincideix amb el descrit en el cas de Diana Quer

Els investigadors del cas 'Quer' han trobat similituds que podrien reobrir el cas

Diana Quer
Diana Quer | cedida

Un home ha estat detingut a Galícia després que una jove denunciés haver patit un intent de segrest i d'agressió sexual a Boiro, localitat molt propera a Pobra do Caramiñal, a la Corunya.

Segons la descripció feta per la jove, el vehicle del sospitós podria ser el mateix que ja es va trobar a la localitat on va desaparèixer Diana Quer l'agost de 2016, tal com ha informat 'La Voz de Galicia'.

Similituds entre la denúncia actual i el cas Diana Quer

Les similituds entre els dos casos han reactivat el cas de Diana Quer en considerar que el 'modus operandi' podria haver estat el mateix en els dos casos. La jove denunciant al·lega que l'home va intentar robar-li el mòbil amenaçant-la amb un ganivet i va intentar obligar-la a ficar-se dins el maleter del seu cotxe. Els investigadors contemplen ara la possibilitat que Diana Quer fos víctima de la mateixa agressió, i que en el seu cas, no pogués defensar-se.

La jove va poder resistir-se i l'agressor va aconseguir fugir del lloc dels fets, tot i que la denunciant ha aconseguit donar una descripció física, tant de l'agressor com del vehicle, que ha permès que els investigadors poguessin trobar el sospitós i detenir-lo. Es dóna la circumstància que el vehicle de l'agressor és el mateix que va ser trobat a la localitat de A Pobra do Caramiñal en el moment de la desaparició de Diana Quer.

Diana Quer, 494 dies desapareguda

La jove Diana Quer va desaparèixer el 22 d'agost de 2016 després de visitar amb els seus amics les festes de Pobra do Caramiñal. Aquella nit, cap a dos quarts de tres de la matinada, la jove es va acomiadar dels seus amics per tornar a casa d'estiu, on passava les vacances amb la família, però Diana mai va arribar a casa.

Els dies posteriors es van organitzar batudes i dispositius de recerca que van centrar l'atenció mediàtica en el cas, convertint-lo en una de les desaparicions més sonades de la història d'Espanya. Mesos més tard, l'aparició del telèfon mòbil de Diana, del que es va perdre la pista al voltant de les cinc del matí del dia de la desaparició, va provocar un gir al cas.

Els investigadors van creure que el telèfon, que va aparèixer al fang d'una ria a la localitat de Taragoña, acabaria donant pistes sobre els passos que va fer Diana Quer aquella nit, però l'únic que van poder descobrir és que la jove es va moure ràpidament cap al sud la nit de la desaparició, i cap a les cinc de la matinada, es va perdre el rastre del telèfon.

El cas s'arxiva davant la falta de proves

Les darreres comunicacions de Diana van ser pocs minuts després de marxar, ja que va explicar a un amic seu que algú l'estava molestant i que estava «cagada». Aleshores, va avisar que li quedava poca bateria, motiu pel qual es va acomiadar del seu amic i li va dir que tornaria a parlar amb ell quan arribés a casa, cosa que mai va passar.

L'abril d'aquest mateix 2017, el jutge va decidir arxivar el cas davant la falta de noves proves que permetessin continuar amb la investigació, encara que per als agents que es van encarregar de la desaparició, el cas no va acabar de tancar-se del tot.

Ara, però, la detenció d'un dels sospitosos del cas de Diana Quer podria fer-li un gir al cas i reactivar la seva investigació a causa de les similituds entre el que va passar el 2016 i el cas actual.


Comentaris

envia el comentari