IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Creen al Solsonès una aplicació per a mòbils que permet gestionar ramats de vaques

L'aplicació 'VacApp' vol facilitar la feina dels ramaders

L'aplicació permet realitzar un seguiment exhaustiu dels animals | ACN

 

Cada dia apareixen noves aplicacions per a telèfons mòbils. Algunes encurioseixen els usuaris, altres es tornen virals i altres són de gran servei per a alguns usuaris. En aquest cas, dos joves ramaders del Solsonès i un programador informàtic de Barcelona han creat una aplicació mòbil per gestionar els ramats de vaques. Amb el nom de 'VacApp', els ramaders podran controlar els moviments i el creixement del bestiar de manera àgil i efectiva. Tot plegat, a partir de la necessitat dels dos impulsors, que expliquen que fins ara han anat sempre amb una llibreta i un bolígraf i que, ara, amb l'aplicació això s'agilitza i es millora el seguiment dels animals.

L'aplicació ja ha estat guardonada amb el premi Ruralapp del Departament d'Agricultura en la modalitat de reconeixement a la millor aplicació per telèfon mòbil del sector professional rural. I és que, a partir d'ara, els ramaders podran disposar de tota la informació del ramat de manera ràpida, efectiva i sense errors. A més, expliquen els creadors que han fet el possible perquè l'aplicació sigui fàcil d'utilitzar, perquè els ramaders més grans, que no estan acostumats a la tecnologia també la puguin fer servir.

Quant al seguiment que permet la nova aplicació, es pot seguir el creixement dels animals, les visites i revisions veterinàries i la informació es comparteix amb el veterinari. Ara, a més, des de 'VacApp' ja han iniciat una prova pilot amb el Departament d'Agricultura perquè a través de l'aplicació es puguin enviar directament les dades oficials dels animals a la Generalitat.

VacApp està pensat per fer un seguiment exhaustiu dels animals | ACN

Comentaris

envia el comentari