rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben els cadàvers de la mare i el nen de 10 anys desapareguts a Canàries

Cremen una nina que representa Ana Julia Quezada durant unes festes a Sevilla

El linxament ha tingut lloc durant la celebració de la 'Crema de Judes' a la localitat de Coripe i ha estat denunciat per Movimiento contra la Intolerancia
Movimiento contra la Intolerancia denuncia en linxament d'una nina d'Ana Julia Quezada | Redes Sociales

 

Movimiento Contra la Intolerancia ha denunciat el linxament d'una nina que representava a l'assassina confessa de Gabriel Cruz, Ana Julia Quezada, durant la celebració de la «Crema de Judes» que es realitza a la localitat sevillana de Coripe.

 

Segons han indicat en un comunicat, l'organització ha interposat una denúncia a la Fiscalia de Delictes d'Odi de Sevilla per «el linxament d'una nina, feta de tela i de palla, que representava a una dona negra, amb perruca arrissada, representant Ana Julia (Quezada), l'assassina confessa del nen Gabriel».

 

Els fets van tenir lloc el passat diumenge de Resurrecció durant la ja tradicional festa de la «Crema de Judes», en què els veïns de la localitat sevillana disparen bales de fogueig, apallissen i cremen un ninot de drap que representa la pitjor persona de l'any.

 

Una celebració de la qual molts dels presents han deixat constància a les xarxes socials amb fotografies i vídeos en què es poden escoltar comentaris com «¡A prendre pel c ... la negra!» O «No la maten a Espanya, ja la matem a Coripe».

 

Sol·liciten la retirada dels vídeos del linxament

En la denúncia, l'associació demana la retirada dels vídeos publicats, ja que en ells es poden escoltar crits racistes i d'odi. Així mateix, han demanat que s'obrin diligències «que clarifiquin les responsabilitats davant d'aquests fets per si els mateixos fossin constitutius d'un delicte contra les llibertats i drets fonamentals».

 

Segons apunta Movimiento Contra la Intolerancia, aquests fets són «contraris als més elementals principis del dret reparador» i «obvien el necessari interès del menor, que ha de ser protegit en tot moment».

 

«Públicament es fomenta l'odi i la violència cap a la nina representativa de la confessa criminal del nen Gabriel», afegeixen, assenyalant que en això podrien «desenvolupar estereotips i prejudicis de naturalesa racista, misògina i xenòfoba».