La família de la nena de Vilanova nega que hagués entrat sola a casa de l'assassí

Insisteixen que va baixar les escales per trobar-se amb el seu pare al portal, però que mai va sortir de l'edifici
Dos agents dels Mossos d'Esquadra davant del domicili de Vilanova on va tenir lloc el crim de Vilanova
Dos agents dels Mossos d'Esquadra davant del domicili de Vilanova on va tenir lloc el crim de Vilanova | cedida

La família de Laia, la nena de 13 anys assassinada a Vilanova i la Geltrú presumptament a mans d'un veí dels seus avis, ha descartat aquest dilluns davant del jutge que la menor hagi pogut entrar de forma voluntària al domicili del suposat agressor. D'aquesta forma, els familiars de la petita han rebatut el relat que el detingut va fer ara fa uns dies davant la magistrada que investiga el cas, quan va assenyalar que ell es va trobar la nena a casa seva, i la va matar sense voler, pensant-se que era un lladre. 

 

«La possibilitat que piqués o entrés a casa del veí és pràcticament inexistent», ha insistit l'advocat de la família, Juan Carlos Zayas. El lletrat ha indicat que la família de Laia ha mantingut la primera versió dels fets. La nena va baixar les escales, procedent de la casa dels seus avis, cap al portal per trobar-se amb el seu pare, però mai va arribar a sortir de l'edifici. «La nena no tenia cap relació amb aquest veí ni amb la seva família», ha afegit Zayas. 

Especial interès per la cultura oriental

A banda de la família de la menor, aquest dilluns també ha acudit a declarar davant de la jutgessa un exalumne que el presumpte assassí va tenir durant un curs de cuina a Sitges. En aquest cas, el testimoni ha explicat que mantenia una bona relació amb l'acusat, però que sí que li va cridar l'atenció que «tenia canvis d'humor molt sobtats». 

 

El presumpte assassí de la Laia, en una imatge d'arxiu
El presumpte assassí de la Laia, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

A més a més, l'exalumne ha assenyalat que l'acusat acostumava a consumir una gran quantitat de cervesa, i que mostrava un especial interès per la Xina. En aquest sentit, ha indicat que el presumpte agressor havia manifestat les seves intencions d'anar a viure en el país asiàtic, i casar-se amb una noia oriental. A la sortida dels jutjats, l'acusació ha relacionat aquest interès per la cultura xinesa amb el crim, si bé la defensa ho descarta. Comentaris

envia el comentari