La mort de dos nens provoca una crisi sanitària a l'Argentina

El bacteri 'Streptococcus Pyogenes', el qual no té vacuna, ha estat la causa de la mort dels petits
Un bacteri, que no té vacuna, ha causat la mort de dos nens | América TV

 

Dos nens de 3 i 7 anys van perdre la vida a la capital d'Argentina, Buenos Aires, la setmana passada després de ser infectats amb un bacteri 'Streptococcus Pyogenes', pel qual no es disposa de vacuna. Els metges no van poder fer res pels petits, després que aquests ingressessin a l'hospital en estat molt greu.  

 

A més dels dos morts, són un total de 5 els menors que s'han vist afectats fent que les autoritats sanitàries argentines hagin alertat a tots els serveis d'epidemiologia de la ciutat. 

Dos nens morts d'un total de cinc afectats 

Segons ha informat el ministeri de Sanitat del país sud-americà, a més de les dues víctimes mortals, hi ha un altre menor que es troba en un estat molt greu, un segon que es troba estable i un tercer que ja ha rebut l'alta mèdica.  

 

Fonts ministerials han hagut d'explicar als argentins quin són els protocols d'actuació quan es produeix una situació com aquesta davant l'alarma social que s'ha generat. «L'alerta epidemiològica es difon quan apareix un risc potencial per a la salut de la població», han explicat confirmant que la sanitat pública farà accions «urgents i eficaces». 

 

El portaveu del ministeri, Eduardo López, ha fet una crida a la calma afirmant que no hi ha un brot d'aquest bacteri sinó que s'han produït diversos casos aïllats però que han tingut tràgiques conseqüències. 

 

Imatge de la 'Streptococcus Pyogenes' | laSexta

 

'Streptococcus Pyógenes', un bacteri comú però que pot ser mortal 

El bacteri 'Streptococcus Pyogenes' és un estreptococ del grup A. Aquest pot causar infeccions de caràcter lleu però també altres més greus que provoquin fascitis necrotitzant, shock tòxic o neumonia

 

Els seus símptomes són similars al d'altres infeccions que poden provocar faringitis o algun tipus de lesió a la pell. Els científics no han aconseguit fins ara trobar un medicament que combati el bacteri o una vacuna que eviti que ens infecti.    

 

Eduardo López comentava sobre la mortalitat en els menors d'edat: «Aquesta és d'un 20%, tot i ser un dels bacteris més comuns». López afegia que «és estrany quan pren una forma invasiva, però que si s'està en alerta, un tractament antibiòtic previ amb penicil·lina pot funcionar».