Imatge d'arxiu d'un nen en un parc

Cristian, un nen d'11 anys que ha perdut la vida per una hipotèrmia a casa seva

La seva mare va trobar el cadàver del nen al seu llit

Dol a Texas (els Estats Units) després de la tragèdia succeïda amb el nen Cristian Pavón Pineda, un petit d'11 anys que va morir a causa d'una hipotèrmia mentre dormia. El terrible succés va tenir lloc després que la seva casa mòbil en la localitat de Conroe es quedés sense llum a causa d'una forta tempesta de neu que va colpejar a tot l'estat nord-americà durant els últims dies.

El cadàver del jove va ser trobat sota una gran quantitat de mantes en el llit que compartia amb el seu germanastre de tan sols 3 anys. La localitat texana està consternada després de l'ocorregut i tots els seus familiars ploren la terrible pèrdua del petit hondureny.

La mare de Cristian va acudir al matí a la seva habitació i «ja estava mort»

La mare del nen mort, María Elisa Pineda, va confessar que no es va alarmar al principi quan va veure que el seu fill major no sortia del llit, ja que era habitual que s'adormís fins molt tard. La fatalitat la va trobar aquesta dona en acudir finalment a l'habitació de Cristian, i va comprovar que «ja estava mort», segons li va revelar a 'The Houston Chronicle'. D'altra banda, el germanastre no va tenir cap mena de contratemps, segons declara Pineda.

Pineda va afirmar que el seu fill Cristian havia estat jugant fora de casa el dia previ a la seva mort, ja que era la «primera vegada» que veia com nevava als Estats Units des que viatgessin des d'Hondures fa uns dos anys. «Per això estava emocionat fora. Tot estava bé. Estava feliç aquest dia. No estava malalt en absolut», va afegir la mare del petit mort per hipotèrmia.

Els professionals d'emergències «en un minut ens van dir que era massa tarda»

Segons la mare del jove, Cristian «va estar a fora entorn de mitja hora fins que li va ficar dins de casa perquè els seus guants estaven totalment mullats. Va sopar i es va anar a dormir a les 11 de la nit». Cristian va parlar breument amb el seu padrastre, Manuel Moreno, quan va anar a veure com estava en plena nit, li va explicat a KTRK la seva tia Jaliza Yera. «Es va assegurar que estiguessin bé. Encara respirava. Els va abrigallar, els va donar uns copets i es va tornar a dormir», va confessar.

Va ser en el precís moment en el qual Cristian no va mostrar cap senyal de vida ja el matí després, quan la seva família va cridar sense demora al 911 i va voler reanimar-ho com fora. «Continuem fent reanimació cardiopulmonar fins que va arribar el departament de bombers i es van fer càrrec, i en un minut ens van dir que era massa tarda», va assegurar Yera al mitjà de premsa local.

Encara queden setmanes per a conèixer l'autòpsia

La tieta del petit mort va dir que Cristian no tenia cap mena de malaltia prèvia i la família pensa que el fred terrible d'aquesta nit va ser un aspecte fonamental que va ajudar la seva mort. El mitjà de premsa 'Chronicle' va publicar en la seva web que el dijous es va fer una autòpsia, si la veritat és que podrien passar algunes setmanes més abans que se sàpiga amb seguretat la raó de la mort. «Era un nen normal i sa», va confessar el sergent Jeff Smith, portaveu del Departament de Policia de Conroe.

En els últims dies, s'ha creat una pàgina de GoFundMe per a recaptar diners per a enviar les restes mortals de Cristian fins a Hondures perquè puguin estar amb els seus avis. El titular de la campanya resava que la família va perdre l'electricitat durant uns dies, durant els quals les temperatures van baixar a menys 12 graus. Fins al matí d'aquest dilluns 22 de febrer, la campanya ha recaptat més de 87.000 dòlars, superant amb escreix el seu objectiu de 5.000.