Cristina Mora

Cristina, la noia de 28 anys que ha mort en un greu accident a Catalunya

Cristina Mora era directora de l'associació esportiva de gimnàstica d'Olot, exgimnasta i exentrenadora

Dol a l'esport català per la mort de Cristina Mora, una jove esportista de 28 anys que ha perdut la vida en un accident de trànsit. Cristina era directora de l'associació de gimnàstica de la localitat gironina d'Olot. La seva inesperada mort ha causat una profunda consternació al seu entorn.

Especialment a l'Associació Esportiva Gimnàstica Olot, on la recorden com una gran professional d'una enorme qualitat humana. La notícia no va trigar a arribar als nens i als pares i mares de l'entitat. Ells i els seus companys es troben devastats per la pèrdua de la directora, molt reconeguda i estimada.

L'entitat ha volgut donar-li l'últim adeu amb una emocionant publicació a les xarxes socials. «Els teus companys i els gimnastes et recordaran tota la vida, Cris», es pot llegir al missatge. Unes paraules que han trobat la resposta de moltes persones afectades pel primerenc adeu de Cristina.

Una directora molt estimada

L'Associació Esportiva Gimnàstica Olot va néixer el mes de setembre passat per l'impuls d'un grup de mares i pares. Inicialment comptava amb mig centenar de gimnastes entre 3 i 16 anys, i Cristina va assumir des del principi la direcció. Sempre es va mostrar molt propera al personal i als alumnes de l'entitat.

Cristina Mora
Cristina Mora, directora de l'associació esportiva | Olot TV

Cristina estava molt feliç perquè el cap de setmana anterior el club havia obtingut molt bons resultats. L'entitat va participar en la primera fase de la Copa Catalana, on van destacar amb unes marques molt rellevants. Dissabte, tot just uns dies després, un accident de trànsit va posar fi a la seva vida.

Cristina Mora tenia 28 anys i era veïna de la Guixa, a la comarca d'Osona (Girona). El president de l'associació ha recordat la jove com a «una persona increïble amb un cor molt gran, que gestionava la feina de manera perfecta». No dubta a assenyalar-lo com el pilar d'aquest projecte.

Desolació al club

«Estem tots desolats», ha reconegut el president del club, Pep Sala, «perquè era una amiga íntima de totes les entrenadores». El dolor ha arribat a tothom, «des dels membres de la junta directiva fins a les nenes, i també els pares i mares». El president no dubta que serà molt difícil seguir sense.

De fet, han mantingut una reunió d'urgència per consolar-nos entre tots i tirar endavant l'entitat. «La idea a partir d'ara és que el club tingui més cor que mai», ha assenyalat, «amb la intenció de tirar endavant per ella i per la ciutat». Així ho ha explicat en una entrevista per a Tercer Temps.

Per la seva banda, l'Associació Esportiva Gimnàstica Olot ha acomiadat la seva directora amb aquestes paraules emotives: «Tota la família de la gimnàstica està de dol per la pèrdua de Cristina, exgimnasta i exentrenadora del nostre club». També han fet arribar la seva calor a la família i als amics de la noia morta.

Accident mortal

Cristina Mora va perdre la vida dissabte a la C-62 en un xoc lateral entre el cotxe i una furgoneta. El sinistre es va produir al quilòmetre 15 d'aquesta via, al terme municipal d'Olot (Barcelona). Com a resultat de la col·lisió, dues persones més van resultar ferides lleus.

Muntatge de Cristina Mora
Cristina Mora ha mort en un accident de trànsit | Catalunya Diari

Es tracta del copilot del cotxe i el conductor de la furgoneta, que van ser traslladats a l'Hospital Universitari de Vic. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís cap a les 19:09 hores, i van desplaçar diverses patrulles fins al punt de l'accident. Van obrir una investigació per aclarir les circumstàncies.

És un més dels molts accidents que estan passant aquest inici d'any a les carreteres espanyoles. A les últimes hores, sense anar més lluny, un noi de 13 anys ha perdut la vida en un accident de cotxe a Múrcia. El mort anava al cotxe amb el seu pare, la seva mare i els seus dos germans bessons.