Cristina, la toledana amb els 'ossos de vidre' que va morir apunyalada pel seu espòs davant de la seva mare

Va morir el 5 de febrer de 2017 a mans de la seva parella, que havia deixat de prendre antidepressius receptats
Cristina Martín Tesorero patia osteogènesis. | El Español

 

Des de l'1 de gener, la Delegació de la Violència de Gènere ha confirmat que un total de 46 dones han mort a Espanya el 2017 a mans de les seves parelles o exparelles, sense comptabilitzar altres assassinats que han tingut lloc en circumstàncies més dubtoses que s'estan estudiant. Cristina Martín Tesorero va ser la sèptima dona morta al nostre país per violència masclista i és, probablement, un dels casos més durs i tràgics que es recorden.

El dolor de Cristina era tal que li feia mal inclús que la toquessin

La toledana va perdre la vida a principis d'any, concretament el diumenge 5 de febrer, i patia osteogènesis, més coneguda com la malaltia dels ossos de vidre. El calvari que va passar Cristina dia rere dia era tal que un veí va assegurar després del crim que «li feia mal inclús que la toquessis».

 

Cristina, que a més havia d'utilitzar cadira de rodes, no va poder fer res per defensar a Rafael, el seu espòs. L'assassí li va clavar fins a vint ganivetades sense pietat davant de la seva mare i el seu nebot de tan sols 15 mesos després d'una discussió i d'encerrar-se a una habitació de la casa, situada al carrer Romanones de Toledo.

 

Rafael va assassinar a la seva dona, el 5 de febrer | El Español

Rafael, el seu espòs i assassí, va caure en una depressió un any abans de la tragèdia

La sèptima víctima va conèixer al seu botxí deu anys abans a través de les xarxes socials. Rafael García, era més gran que ella i es va traslladar de Canàries a Mora (Toledo) per conèixer-la. Un temps després es van casar i van tenir una filla mitjançant un ventre de lloguer, ja que Cristina no podia tenir fills a causa de la seva malaltia, que l'acompanyava des del moment en què va néixer.

 

La família va apuntar que tot es va començar a capgirar un any abans del crim, quan Rafael va caure en una depressió i va començar a tenir comportaments agressius. Una actitud que li va portar al límit i que li va costar la vida a Cristina, després de portar dos mesos sense prendre la medicació que li havien prescrit. La dona amb els ossos de vidre vivia allunyada dels problemes del seu espòs, ja que la seva família «no volia espantar-la».

Comentaris