Fotomuntatge d'Esther López i el seu pare Miguel

El crit desesperat de la família d'Esther López després de la prova definitiva

Demanen la detenció del sospitós davant les evidències

El cas Esther López ha fet un tomb aquests dies amb la prova definitiva que assenyala el principal sospitós. Les proves científiques demostren que Esther López va estar al maleter del cotxe del seu amic Óscar. La família de la víctima ha reaccionat amb una petició clara al jutge.

La família d'Esther López ha demanat a través d'un comunicat que detinguin Óscar, després de les últimes proves recollides. Consideren que continuar mantenint lliure el sospitós augmenta el risc de fugida. I recorden que hi ha proves més que suficients per imputar-li l'autoria.

Cal recordar que, per ara, Óscar continua lliure i es troba sent investigat. Tot i les evidències que la policia ha aconseguit reunir contra ell, la justícia encara no ha fet el pas d'imputar-lo formalment. Una situació que afegeix incertesa al dolor dels familiars i amics de la víctima.

La petició de la família d'Esther López

Segons el comunicat, Esther «va ser abandonada després de patir un atropellament intencionat que la va deixar incapaç de valdre's per si mateixa». La jove, diu el text, «va quedar a la mercè de qui li va negar l'ajuda». Segons aquest raonament, el culpable «podria haver-li salvat la vida».

Muntatge fotogràfic d'Esther López.
La investigació assenyala clarament algú del poble. | CatalunyaDiari
 

«Després d'investigar diverses persones, interrogar-ne moltes més, analitzar diversos cotxes i cases, i confirmar les ubicacions de tots els investigats durant la desaparició i de trobar ADN, no hi ha cap mena de dubte. La Guàrdia Civil ha aconseguit descobrir que hi ha indicis que apunten cap a una única persona».

La família d'Esther demana que «en aquest nou escenari ple de proves sòlides, no se'l permeti continuar lliure». Per a ells, hi ha un evident risc de fugida. En les seves pròpies paraules, «podria escapolir-se amb la mateixa fredor amb què va poder amagar el cos d'Esther durant setmanes mentre els seus veïns i amics la buscaven».

Volen justícia per a Esther

La família d'Esther reitera la confiança en la Justícia, però demanen que es compleixi la llei i que «no es permeti que el sospitós passegi lliurement». «Fins ara les paraules no li han fet perdre la llibertat», afirmen. «Només demanem que la ciència policial valgui ara perquè el sistema prengui mesures i es garanteixi que es farà Justícia amb Esther».

El comunicat es basa en les últimes evidències presentades pels investigadors, «proves sòlides» contra Óscar. «El dolor és més gran perquè el sospitós era una persona coneguda», recorda la família. Però aquest dolor es veu incrementat, adverteixen, per la demora en la detenció.

La família confia que la Justícia farà la seva feina i aviat es procedirà a la detenció d'Òscar i a la seva imputació formal. Fins ara hi havia indicis que acorralaven el sospitós, però l'última prova podria resultar definitiva. Han trobat restes d'ADN al maleter del cotxe d'Óscar.

Molts indicis i una prova sòlida

Un dels indicis que assenyalaven Óscar era el posicionament del telèfon mòbil en el moment de la desaparició. Les càmeres de seguretat van captar un cotxe del mateix color i model que el d'Óscar sortint de Traspinedo. El cotxe es dirigia a un safareig just després de l'atropellament.

El senyal de telèfon mòbil d'Óscar el situa en aquest punt a la mateixa hora. Però sense una prova més contundent, com una mostra d'ADN, això no era res més que una conjectura. La prova definitiva ha arribat aquesta setmana, amb la confirmació de les mostres genètiques que s'havien pres al maleter.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
El lloc on van trobar el cadàver el 5 de febrer. | Europa Press
 

Les proves científiques demostren que hi ha restes d'ADN d'Esther López a un punt del maleter. És important perquè no es tracta de la vora del maleter sinó d'un punt a l'interior. Això demostra que la víctima hi va ser i, fins i tot, podria indicar la posició en què estava el cos.

Els indicis i les proves confirmaran la principal hipòtesi de la policia. Esther va ser atropellada intencionadament a altes hores de la matinada, i el sospitós va carregar el cos al maleter i el va mantenir amagat durant dies. Finalment, el va dipositar al mateix lloc on va ser trobat.