Critiquen els Mossos per una polèmica detenció a l'Hospitalet de Llobregat

Un vídeo compartit a Facebook mostra com dos agents retenen una parella de mitjana edat, fent ús de la força, en un carrer de l'Hospitalet de Llobregat
Els Mossos d'Esquadra durant la polèmica actuació a l'Hospitalet | Facebook

 

Les xarxes socials s’han fet ressò al llarg d’aquesta setmana d’una controvertida actuació dels Mossos d’Esquadra a l’Hospitalet de Llobregat. Segons es pot veure en un vídeo compartit a Facebook, dos agents retenen una parella de mitjana edat fent ús de la força, després que una de les persones detingudes hagués donat un cop a un agent.

 

L’acció s’enceta amb els dos policies arrestant les dues persones; tot i que, davant la resistència oposada per la parella d’origen sudamericà, un total de sis agents del cos policial català acaben participant en l'acció. Finalment, en el vídeo també s’hi pot comprovar com—segurament dos agents de paisà— s’afegeixen a la pugna per fer pujar un dels arrestats al cotxe de policia.

 

 

Els Mossos, molt criticats a les xarxes

La pugna tot just comença quan els Mossos demanen explicacions a la parella, que s’asseuen al portal d’una botiga. És aleshores quan la dona posteriorment detinguda s’aixeca per demanar un mòbil a un agent de policia que fa cas omís a la petició. En aquest punt, doncs, la dona opta per donar agredir l’agent, que no dubta en arrestar-la després que aquesta caigui a terra.

 

Davant els fets, l’home que estava al costat d’aquesta intenta socórrer-la, però aleshores l’altra agent dels Mossos l’immobilitza. Finalment l’acció acaba amb els dos detinguts a terra, davant la presència de gairebé una desena d’agents del cos policial català, que arriben al punt dels fets amb un cotxe.

 

Els Mossos introduint la persona detinguda al cotxe | Facebook

 

Tal com es pot comprovar al vídeo, els Mossos acaben detenint els dos implicats, tot i que no es pot comprovar com l’home arrestat entra al cotxe.

 

A conseqüència de la polèmica acció, han estat molts els qui han qualificat l’acció «d’abús» a les xarxes socials. «Perquè es desplaça tota una patrulla per una sola dona?», es pregunta un usuari de Facebook mentre intenten esbrinar el perquè de la baralla: «El Mosso li diu que ensenyi la foto i per això li acaba prenent el mòbil».