Dures crítiques al pessebre de plaça Sant Jaume: «Benvinguts al servei de recollida d'andròmines de Barcelona»

L'aposta d'Ada Colau per un format poc tradicional torna a generar polèmica

Pessebre Plaça Sant Jaume
El pessebre d'enguany està format per una sèrie de caixes amb records nadalencs | CatalunyaDiari

S'ha convertit gairebé en una tradició més de les festes de Nadal, d'ençà que Ada Colau és alcaldessa, que el pessebre de l' ajuntament de Barcelona generi polèmica. 

Molts ciutadans, però membres de l'oposició al consistori es queixen per no apostar per un format tradicional. I és que la proposta d'enguany, creada per l'artista Paula Bosch, és un conjunt de caixes plenes d'objectes i de records que es recuperen per Nadal com la sopera, els galets, les copes de cava, el raïm, diferents pessebres amb figures noves i velles, muntats i sense muntar, arbres de Nadal. 

La regidora de C's, Luz Guilarte, n'ironitzava: «Benvinguts al servei gratuït de recollida d'andròmines velles de l'Ajuntament de Barcelona». Josep Bou, del PP, es queixava d'una «'performance' amb el pessebre traster per evitar el sentit religiós del Nadal». 

Eva Parera, de BCN pel Canvi, demanava  instal·lar el que tothom coneix: «Només cal un paisatge de muntanya, un estable, la verge Maria, Sant Josep, un nen Jesús, uns quants pastors i els Reis d'Orient portant ofrenes»

«Pessebre container» o «terrorisme estètic»

No han hagut de passar massa hores des de la seva instal·lació perquè molts barcelonins n'opinin, majoritàriament de manera negativa, a les xarxes.  «Aberració» o «pessebre container» són alguns dels qualificatius que li dediquen. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari