Imatge d'un Mosso d'Esquadra amb la seva moto mirant la carretera

Cues de 18 quilòmetres a l'AP-7 per un accident múltiple: demanen evitar la carretera

Quatre vehicles s'han vist implicats en una topada que ha obligat a tallar dos dels tres carrils de la via

La jornada està sent complicada a la xarxa viària catalana, a causa de l'increment de mobilitat per les vacances de Setmana Santa i les pluges registrades durant el dia d'avui a bona part de Catalunya. En aquest sentit, a la C-16, al Berguedà, s'ha produït un accident mortal a causa d'una topada múltiple en què s'han vist implicats quatre vehicles. Ara com ara, encara hi ha talls al Túnel del Cadí.

Però aquesta no ha estat l'única incidència destacada a les carreteres catalanes. Aquesta mateixa tarda, un nou accident múltiple, també amb quatre vehicles implicats, provoca fins a 18 quilòmetres de retencions a l'AP-7. La incidència s'ha produït al pas de la citada via per Subirats, a la comarca de l'Alt Penedès, en direcció a Tarragona.

Fins a 18 quilòmetres de trànsit lent

L'accident ha tingut lloc abans de dos quarts de cinc de la tarda i en ell s'hi han vist implicats quatre vehicles. Sortosament, no s'ha produït cap víctima mortal a causa de la topada, tot i que la circulació s'ha vist greument afectada. Així, s'han registrat cues de fins a 18 quilòmetres i trànsit lent. Davant això, s'ha demanat els vehicles evitar l'AP-7.

En un primer moment s'han tallat dos dels tres carrils de la via, quedant només un d'ells operatiu. Amb el pas dels minuts, s'han anat obrint els dos carrils de l'AP-7 que havien quedat tallats, fins que al voltant de dos quarts de sis de la tarda la via s'ha reobert totalment. Tot i això, la circulació és ara molt lenta, amb algunes retencions.

Segona fase de l'operació sortida

Aquest dijous a les 15 hores s'inicia la segona fase de l'operació sortida, que s'allargarà fins divendres a les 15 hores. Trànsit preveu que uns 370.000 vehicles es desplaçaran des de l’àrea metropolitana de Barcelona cap a altres destinacions. Així mateix, diumenge al migdia s'activarà l'operació tornada, que es preveu que mobilitzi uns 570.000 vehicles fins a la mitjanit de dilluns.

Les vies que s’estima que concentraran més mobilitat són l’AP-7, la C-16, la C-17, la C-33, la C-35, la C-65, la C-31, l’A-2, la C-55, l’N-340 i l’N-145. En aquest sentit, des de Trànsit s'adoptaran mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit per incrementar la capacitat viària i millorar la fluïdesa en la mesura del possible.