IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La data límit per votar el 21-D si vius fora de Catalunya

Exteriors ha posat en marxa ja amb ambaixades i consolats el procediment perquè els residents a l'exterior puguin votar el 21 de desembre

Imatge d'eleccions al Parlament de Catalunya
Imatge d'eleccions al Parlament de Catalunya | Cedida

Els ciutadans residents a l'exterior que desitgin votar a les eleccions autonòmiques catalanes del 21 de desembre poden demanar la documentació de vot fins al pròxim 22 de novembre, segons consta en la informació difosa pel Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació. Exteriors ha posat en marxa ja amb ambaixades i consolats el procediment perquè els residents a l'exterior puguin votar el 21 de desembre. De fet, des d'aquest diumenge 29 d'octubre les oficines consulars estan obertes, en horari normal d'atenció al públic, perquè els inscrits al Cens de Residents Absents (CERA) puguin obtenir l'imprès per demanar el vot.

Entre els dies 3 i 10 de novembre, ambdós inclosos, es podran consultar als consolats les llistes del Cens de Residents Absents (CERA) de cada demarcació consular, i també es pot consultar a la seu de l'Institut Nacional d'Estadística. No obstant això, aquestes llistes només recolliran als residents permanents a l'exterior que s'hagin inscrit en el Registre de Matrícula Consular fins al 30 de juliol.

Per als que hagin arribat a un nou lloc de residència a partir d'aquesta data hi ha la possibilitat d'inscriure en el Registre i, durant el període de consulta de les llistes, presentar una reclamació a l'oficina consular per així ser inclòs en el cens. Durant aquest mateix període de consulta —del 3 al 10 de novembre— també poden formular reclamacions els que estiguin inscrits amb anterioritat però no apareguin en les llistes o hagin detectat errors en la seva inscripció.

Per demanar la documentació de vot dels residents a l'exterior han de fer-ho mitjançant un imprès oficial dirigit a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral que els correspongui. L'Oficina del Cens Electoral només les envia d'ofici als que estiguin al CERA a data 1 d'agost, però l'imprès està també disponible al web del Ministeri d'Exteriors i a les oficines consulars. La sol·licitud es pot fer per Internet, amb certificat electrònic o clau de tramitació telemàtica, o per correu postal o fax, acompanyada d'una fotocòpia del DNI o passaport, una certificació de nacionalitat o d'inscripció en el Registre de Matrícula consular.

La documentació de vot es rep per correu no més tard de l'1 de desembre, o del 9 de desembre si s'impugna alguna candidatura. Un cop rebuda, l'elector ha de seguir les instruccions i optar entre enviar el vot per correu a la seva oficina consular, no més tard que el 16 de desembre, o acudir a votar en urna aquesta mateixa oficina els dies 17, 18 i 19 de desembre.

Pel que fa als residents temporals a l'estranger —que estan inclosos en el Cens de Residents a Espanya, CER—, han d'acudir al consolat que els correspongui, no més tard del 22 de novembre, per inscriure com a «no resident» i omplir i lliurar l'imprès de sol·licitud de documentació electoral. Quan rebi aquesta documentació —no més tard de l'1 de desembre o del 9 si hagués impugnació de candidatures—, ha de votar per correu, enviant el sobre per correu certificat a la mesa electoral a Espanya i per a això té de termini fins al dia 17 de desembre inclòs.

Finalment, Exteriors explica que els residents a l'estranger que hagin d'estar a Espanya temporalment durant el procés electoral han de demanar el vot per correu igual que els residents a Catalunya. És a dir, poden demanar-des de la data de la convocatòria fins a l'11 de desembre, i un cop rebuda la documentació enviar-la per correu certificat a la mesa electoral fins al 17 de desembre inclòs; aquests electors no podran votar personalment a la mesa.


Comentaris

envia el comentari