Foto de David Hernández somrient.

David, el jove de Valladolid assassinat a només 100 metres de casa seva

El jove va ser trobat amb punyalades al cos i signes de defensa

David Hernández, de 18 anys, va ser assassinat a la meitat del confinament durant la pandèmia de la Covid-19. El seu cos va ser trobat a Laguna de Duero, a Valladolid, el 16 d'abril del 2020.

David va aparèixer amb signes de violència, entre ells diverses punyalades i cops. I un al cap, que podria haver estat el que li va ocasionar la mort.

«Si a les onze no apareix, truquem a la policia». Van ser les paraules amb què Lorena Sánchez, la mare de David, va acabar la conversa telefònica amb la seva altra filla. Feia estona que el buscaven pels carrers sense èxit quan la seva filla li va enviar una foto que circulava per grups de WhatsApp.

Era un noi que havien trobat a la zona del llac. Quan va rebre la foto, Lorena va anar a la Guàrdia Civil, on li van dir que el noi que s'havia trobat era un nen d'uns 15 anys. Tot i això, la mare de David va proporcionar la documentació del seu fill i es va confirmar la pitjor de les sospites.

Sense causa i sense culpables

Dos anys i mig després del fatal succés, segueixen sense haver-hi culpables ni testimonis que puguin aclarir el que realment va passar aquell dia. El que va causar que s'originessin rumors al poble. «Sentir algunes coses ha estat dolorós», afirmava la mare del jove davant d'aquesta situació.

La nit anterior, Lorena i els seus tres fills es trobaven reunits a casa. A les 00.00 de la nit, van celebrar l'aniversari d'un d'ells, Carolina. Tanmateix, després d'això, un nerviós David en pijama va anunciar que havia de sortir.

Foto de Lorena Sánchez amb el seu fill David Hernández.
Lorena Sánchez amb el seu fill David Hernández. | Cedida
 

La mare va intentar dissuadir-lo perquè es quedés a casa, però no ho va aconseguir. Uns moments més tard, va sortir darrere seu, però ja no el va trobar i totes les trucades tampoc van ser respostes.

Així va estar durant hores, fins que el mòbil de David va deixar de donar senyal. L'endemà, després de continuar buscant i decidir que a les 11.00 donarien la veu d'alarma, la família va rebre la foto del jove.

El que se sap

L'únic testimoni del qual hi ha constància és el de l'home que va trobar el cadàver del noi cap a les 7.30. El va trobar a uns 100 metres de la casa de David i la seva família. Va ser la persona que va donar l'avís a la Guàrdia Civil.

Es va registrar tota la zona a la recerca de proves i indicis que ajudessin a aclarir els fets, però no es va trobar res. Un temps després, la unitat del Grup Especial d'Activitats Aquàtiques va rastrejar la llacuna. Es buscava alguna arma del crim, però tampoc no hi va haver èxit.

David va aparèixer amb cops, dues punyalades i ferides d'haver-se defensat. També amb els objectes que la seva mare afirma que va agafar en sortir de casa: un encenedor i el mòbil, ja apagat.

Més de dos anys després, la investigació continua oberta, encara que sense cap novetat, ja que no hi ha indicis. Lorena continua buscant respostes de forma desesperada i sense parar, a la recerca d'una justícia que encara no ha arribat per al seu fill David.

Ha continuat movent-se amb l'objectiu de trobar finalment els responsables de la mort del jove. Ha organitzat concentracions amb veïns per demanar que es trenqui el silenci. Que qualsevol persona que tingui informació parli i expliqui la veritat.

Unes concentracions per demanar també que la Guàrdia Civil no arxivi el cas i continuï la investigació. Lorena no perd l'esperança de saber què va passar aquell dia.

Per ella el seu fill era bondat i educació. Una persona afectuosa i bromista, «els que el van conèixer ho saben», afirma. Lorena no troba cap explicació davant d'aquest atac que va patir el seu fill i que li va costar la vida aquell 16 d'abril del 2020.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp