L'Audiència de Navarra decreta la llibertat provisional per als cinc membres de 'La Manada'

Dilluns passat es va celebrar una vista per decidir si s'acceptava aquesta petició dels advocats de la defensa

Imagen de los miembros de 'La Manada'.
Imatge d'arxiu dels membres de 'La Manada' | Cedida

L'Audiència de Navarra ha decidit decretar la llibertat provisional per als cinc membres de 'La Manada', José Ángel Prenda, Ángel Boza, Jesús Escudero, Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Jesús Cabezuelo. La notícia arriba després que dilluns se celebrés una vista per estudiar la petició de llibertat provisional que els advocats de la defensa havien formulat al tribunal, a l'espera de saber si la sentència de nou anys de presó a què havien estat condemnats és ferma. 

En aquest sentit, cal dir que tres d'ells, empresonats a la presó de Pamplona, van assistir a la vista de forma presencial, mentre que els altres dos condemnats van seguir-la a través d'una videoconferència, tal com han relatat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN). 

La defensa demanava la llibertat provisional

La vista en qüestió es va fixar després que la setmana passada, els advocats defensors registressin un escrit, sol·licitant la posada en llibertat provisional dels seus representants, a l'espera de saber si la sentència per presumpte abús sexual és ferma. En aquest cas, van assistir els advocats defensors, així com l'acusació particular i les acusacions populars exercides pel Govern de Navarra, l'Ajuntament de Pamplona i el Ministeri Fiscal. 

També cal recordar que els acusats feia dos anys que estaven a la presó de manera provisional. En concret, el jutge va decretar la presó per als cinc membres de 'La Manada' unes hores després de ser detinguts pels suposats abusos sexuals.

'La Manada' en San Fermín.
Imatge d'arxiu dels membres de 'La Manada' | Cedida

 

Els arguments dels advocats defensors

En l'escrit que la defensa va enviar al tribunal, l'advocat de quatre dels cinc condemnats, Agustín Martínez Becerra, va justificar la petició de llibertat provisional assegurant que resultava «obvi que aquesta nova sol·licitud de llibertat parteix de la situació derivada del mateix contingut de la sentència, que, encara sent condemnatòria, absol als meus clients de tots aquells delictes que van donar lloc a l'ordre de processament i als escrits de qualificació del Ministeri Fiscal i la resta d'acusacions».

Després que durant la vista totes les parts defensessin les seves respectives postures, el mateix Becerra va estimar que, si es concedeix aquesta llibertat provisional, seria sota fiança d'entre 6.000 i 10.000 euros per a cada acusat. Amb tot, aquesta darrera decisió és un altre cop per a l'acusació, que va mantenir en tot moment la petició de presó, al·legant un clar risc de fuga. 


Comentaris

envia el comentari