rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dos ferits en una fuita d'amoníac a la Corporació Àrea de Guissona, a la Segarra

Un total de nou dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins al lloc on s'ha produït el succés | En aquests moments, la fuita està controlada
Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Bombers de la generalitat | Twitter (@BombersSitges)

 

Una fuita d'amoníac que ha tingut lloc a Guissona ha alertat les autoritats aquest dimarts, 31 de juliol, al voltant de les 16.00 hores. En concret, protecció Civil ha informat que el succés s'ha produït a la Corporació Àrea de Guissona, i que s'ha decidit activar l'alerta PLASEQCAT. Al mateix, temps, els Bombers de la Generalitat han informat que fins al lloc s'han desplaçat nou dotacions, que en arribar a la zona han comprovat que la fuita estava controlada. Fins al lloc també s'hi han desplaçat efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), qe han hagut d'atendre dues persones per inhalació del producte.

 

Una nova fuita d'amoníac a Catalunya

El passat 25 de juny, diversos efectius dels Bombers de la Generalitat van haver de treballar per aturar una fuita d’amoníac a l’empresa La Menorquina de Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental. Així mateix, tots els treballadors de l'espai, que són aproximadament un centenar, van ser evacuats.

 

Nou persones van haver de ser ateses per molèsties, però que van ser donades d'alta al mateix lloc. Protecció Civil, va aprofitar l’ocasió per informar sobre la toxicitat de l’amoníac, que en petites concentracions pot provocar coïssor als ulls i irritacions a la gola.

 

A més, l'aigua dels ruixadors que es va instal·lar per tal de controlar la fuita va a parar a una depuradora de la mateixa empresa, motiu pel qual es va activar el pla a l'Agència Catalana de l'Aigua per si es produís alguna afectació al clavegueram.

 

Una fuita de tricloroetà a Vic

 

Al mes de maig, quatre treballadors de l'empresa Victransa de Vic van resultar ferits lleus després d'una fuita de 150 litres de tricloroetà. L'incident va tienir lloc al voltant de les 2.00 hores mentre els operaris manipulaven un dipòsit amb més de 1.000 litres d'aquesta substància química, i Protecció Civil ha activat immediatament el pla especial d'emergència exterior del sector químic PLASEQCAT.

 

En el moment dels fets, a l'interior de l'empresa hi havia deu treballadors, però tan sols van resultar ferits quatre. Tres hvan ser traslladats a l'Hospital de Vic per afectacions de les vies respiratòries i molèsties als ulls, mentre que el quart va ser donat d'alta en el mateix lloc. 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris