IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La declaració «espontània» del presumpte assassí de Susqueda delata l'acusat davant del jutge

Jordi Magentí ratifica les conclusions de la investigació, tot i que nega els fets

Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos.
Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos. | CatalunyaDiari.cat

 

 

Noves informacions respecte al crim comès al pantà de Susqueda el passat mes d'agost. L'acusat de matar els dos joves, Jordi Magentí, va relatar per decisió pròpia i amb tota mena de detalls, on era i què feia el dia del crim, tal com explica 'ElNacional.cat'.

  

Tot i ser advertit del seu dret a no declarar, i sense que ningú li preguntés res al respecte, Magentí va explicar que es trobava a la Rierica el dia que van succeir els fets, confirmant que el Land Rover aparcat a la pista de la Pedrera era el que feia servir ell per desplaçar-se, tot i que pertanyia al seu tiet.

«Potser feien una batuda de senglars, no sé si és el dia dels fets»

L'home va admetre que «vaig escoltar uns trets, sí que és veritat, però jo estava pescant», i no li va donar importància perquè «pensava que eren gossos, perquè els caçadors de senglars van amb gossos».


Tot i que en un moment donat «vaig sospitar una mica, és veritat, perquè vaig sentir unes detonacions que no sonaven gaire a bala», o almenys «això em semblava a mi». I sosté que al cap de «no sé si deu minuts o un quart d'hora, o potser vint minuts» va sentir un altre tret a la 'peña del Far'.


Així doncs, l'acusat es manté en la seva postura, i diu que ell «estava pescant allí baix, a la Rierica» i que «va sentir els trets venint de dalt». De manera que era impossible «que estigués en dos llocs a la vegada», i que quan va marxar, al cap de molta estona, «no va veure ni escoltar res».


Però encara sobta més el fet que digui que «no sé si era el dia dels fets...», perquè el «confon si era el 20, el 22 o el 24», i per tant podria ser que fessin «una batuda de senglars». El que sí que assegura una vegada rere l'altra és que ell no té res a veure amb el que li va passar a aquella «pobra gent».

Imatge de Jordi Magentí Gamell publicada al Facebook
Imatge de Jordi Magentí Gamell publicada al Facebook | Facebook

 

Una declaració «de gran importància», segons el jutge

Després de les declaracions fetes davant del jutge, aquest va ordenar el seu ingrés a presó provisional fins que arribi el dia en què se celebri el judici. I és que tot i que l'acusat nega els fets, sí que se situa al lloc on va tenir lloc l'assassinat.


D'aquesta manera, es ratifiquen les conclusions extretes de la investigació, segons les quals Magentí es trobava al lloc i a l'hora exactes del crim, que va tenir lloc entre les 11.20 i les 11.26 hores. 


Les declaracions de l'acusat també coincideixen amb tot el que apareix enregistrat a les càmeres de vigilància que hi ha disposades per la zona, on es mostra que va entrar a la pista forestal a les 9.36 hores del matí i en va sortir a les 14.24 hores, i que ho va fer amb el Land Rover del seu oncle.


Aquesta declaració té una «gran importància» pel jutge, perquè en aquell moment existia el secret de sumari, de manera que es desconeixia que la línia d'investigació situava l'escena del crim just a la Rierica. A més, creu que «resulta difícil que tot això pugui passar en presència d'una persona i que amb això no hagi participat o, almenys, presenciat els fets».


Comentaris

envia el comentari