Manuel, el treballador de Renfe agredit aquest cap de setmana

Un dels vigilants de Rodalies apallissats lamenta la freqüència de les agressions

En nom de tot el sector, reclama també una millora de l'equipament de seguretat

Manuel, un dels vigilants de Rodalies agredit aquest cap de setmana en el tren a Pineda de Mar, assegura  —en declaracions a 'La Sexta'— que està «dolgut físicament i moralment». A l'hospital van haver de fer-li quatre punts de sutura a tan sols un centímetre de l'ull. A més, lamenta que és una situació que pateixen «des de fa temps i no es prenen solucions».  En nom del sector, paral·lelament, denuncia que l'equipament per defensar-se d'aquestes assídues agressions és escàs: «uns simples grillons i una simple defensa de 50 centímetres». 

Agredir un vigilant de Renfe «surt molt barat»

Els fets van tenir lloc al municipi maresmenc en un tren de Rodalies que feia el trajecte Blanes-Barcelona. Segons relata Manuel, els vigilants —grup a què pertany— van intervenir en el que semblava l'inici d'una baralla campal entre dos grups extensos de joves. Un d'aquests grups, d'entre 15 i 20 nois, van agredir els tres treballadors i, posteriorment, van llençar pedres al ferrocarril  mentre aquest estava parat a l'estació de Pineda de Mar.

 La crítica de la víctima, però, se centra en la desprotecció jurídica que reben els vigilants per no ser considerats com a agents de la llei. «Tot el col·lectiu de vigilants de seguretat de transport públic demanem més suport». Així mateix,  el delicte d'agredir a algú del sector no està tipificat com a agressió a agents de l'autoritat i, per tant, «surt molt barat». Finalment, Manuel, somrient, assenyala: «Per l'edat que tinc intento acabar els meus dies aquí. Em vull jubilar si arribo viu».

També et pot interessar...