Un dels terroristes de Barcelona va llançar una greu amenaça en un vídeo abans dels atemptats

'Interviú' revela el contingut d'un vídeo trobat pels mossos on surten els gihadistes que van atacar Barcelona

Mohamed Hichamy, encargado del alquiler de los vehículos
Mohamed Hichamy, un dels gihadistes que formava part del grup que va atacar Barcelona i Cambrils | Cedida

Quatre dels assassins de Barcelona i Cambrils apareixen a un vídeo que els Mossos d'Esquadra van trobar a la casa d'Alcanar (Montsià) que van ocupar. En aquest clip gravant amb un telèfon mòbil, destaca una amenaça dirigida a tots els «espanyols» per part d'un dels terroristes que van atacar Barcelona i Cambrils l'estiu passat.

En concret, segons revela 'Interviú',  algú grava les escenes des de l'interior de casa situada en la urbanització del municipi d'Alcanar. Al vídeo, es poden veure les quatre persones amb els explosius de peròxid d'acetona, que van fabricar i que tenien a punt per fer-los servir per als seus atemptats.

  

  

En un moment, el jove de 24 anys, Mohamed Hychami, ensenya l'explosiu i pronuncia unes esgarrifoses paraules: «Espanyols, patireu!». Aquest vídeo, que es troba sota secret per ordre del jutge (Fernando Andreu), forma part de les investigacions dels atemptats d'aquest estiu a Barcelona i Cambrils. L'element gràfic dura gairebé una hora i va ser trobat a Alcanar, després de l'explosió accidental on van morir dos dels terroristes.


Noves mesures antiterroristes

L'ajuntament de Barcelona ja fa unes setmanes que va començar a blindar-se en contra de nous atacs terroristes. En aquest sentit, ja s'han instal·lat les pilones a La Rambla per evitar més atacs. A més, s'han col·locat jardineres al voltant de la Sagrada Família i, a les zones amb més afluència, també s'han reforçat el nombre d'agents policials.

Els fets que van marcar Barcelona i Cambrils


El passat 17 d'agost es va marcar un tràgic dia a la història de Catalunya, la capital catalana i un dels municipis costaners (Cambrils) van sofrir atacs terroristes. A Barcelona es van patir atropellaments massius amb una furgoneta i a Cambrils amb un cotxe. En total van morir 16 persones, entre els dos atacs, amb 120 ferits de 34 nacionalitats diferents.


Comentaris

envia el comentari