IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Demanen deu anys de presó per a un home que va amenaçar la seva parella amb ser «la segona Marta del Castillo»

La va tenir prop de vint hores tancada en un pis de Sant Sebastià on la va insultar i la va maltractar

Palau de Justícia de Donostia-Sant Sebastià.
Palau de Justícia de Sant Sebastià. | cedida

La Fiscalia de Guipúscoa demana deu anys i cinc mesos de presó per a un home al qual acusa de retenir la seva parella durant prop de vint hores, tancada en un pis de Sant Sebastià, on la va maltractar, la va insultar i la va amenaçar de convertir-la amb «la segona Marta del Castillo». El judici, que va tenir lloc el passat 11 d'octubre, ha hagut de ser ajornat fins al mes de novembre davant la incompareixença de dos testimonis.

La dona ha renunciat a emprendre accions legals i civils contra l'acusat i s'ha acollit al dret de no atestar per no «perjudicar» la seva exparella sentimental, la qual es troba a presó provisional per aquests fets, sobre el qual ha dit que ja creu que «en té bastant amb el que té». Segons la tesi del Ministeri Públic, aquest home hauria exercit «violència de caràcter físic i psíquic» sobre la dona «en forma de crits, insults, llançament d'objectes a terra, gelosia, trencament d'estris i mobiliari domèstic, i el control de les seves relacions», a més de revisar-li el mòbil i mostrar «desconfiança» cap a ella.

 

Els fets van tenir lloc el passat 27 de gener de 2017, quan l'imputat es va posar «agressiu» amb la seva parella, la va insultar, va colpejar el mobiliari, li va prendre les claus de l'habitatge i va tancar la porta amb clau. També li va dir que no sortiria del domicili, va abaixar les persianes i li va trencar el mòbil «perquè no pogués comunicar-se amb ningú». L'acusat hauria dirigit a la seva víctima amenaces com: «et mataré si em denuncies» i «aniré a casa dels teus pares a pegar-los i també els teus germans», entre altres expressions, a més de propinar-li mastegots i empentes, al mateix temps que en una oportunitat presumptament li va col·locar un ganivet al coll i la va amenaçar de tallar-li la jugular, així com els dits «un a un» amb una guillotina per a puros que tenia.

L'acusat la va maltractar quan s'acostava a les finestres, la va vexar, la va amenaçar de calar foc a la seva roba, la va ordenar que s'assegués a la catifa «com una gossa» i li va prohibir que s'assegués al sofà o s'estirés al llit. En un moment donat, l'home hauria advertit la noia que la mataria si el denunciava, li va enrotllar un mocador al coll i va estrènyer fins a tallar-li la respiració mentre li deia que seria «la segona Marta del Castillo». Finalment, la dona va ser «alliberada del seu tancament» per una patrulla de la Policia Municipal que va acudir fins al lloc després que un transeünt denunciés els crits de socors de la noia que provenien des de l'interior del pis.

Durant la primera sessió del judici, l'imputat va reconèixer ser un consumidor habitual de drogues i va explicar que, malgrat mantenir relacions, no eren «una parella formal». També va negar que els fets succeïssin tal com relata la tesi del Ministeri Públic, encara que va afirmar que sí que havien tingut una discussió perquè ella volia tenir una relació seriosa, motiu pel qual es va posar «molt nerviós» i va trencar un armari, el mòbil de la noia després que ella li trenqués el seu, i la va colpejar en intentar treure-li un pal amb el qual ella l'havia intentat agredir prèviament.


Comentaris

envia el comentari