Demanen l'expulsió d'un líder islàmic resident a Salt, el Gironès

La policia l'ha relacionat en activitats vinculades amb el terrorisme

Imatge de Mohamed Attouil
Imatge de Mohamed Attouil | TV3

El president del Centre Cultural Islàmic Imam Malik de Salt, al Gironès, Mohamed Attaouil, podria tenir les seves hores contades a Catalunya. La Direcció General de Policia ha entregat al Ministeri de l'Interior una proposta d'expulsió, que està pendent de la firma de la Secretaria de Seguretat.

El cos de seguretat nacional espanyol acusa l'afectat de terrorisme, pel que la mesura estaria dirigida a evitar possibles atemptats. En el document entregat es considera que Mohamed representa «una amenaça real i actual per a la seguretat nacional».

Concretament, se l'assenyala per haver-se relacionat amb persones actualment detingudes per haver desenvolupat activitats vinculades amb el terrorisme. De la mateixa manera, s'assegura que Attaouil hauria defensat postulats de defensa de la jihad bèl·lica.

Expulsió de caràcter administratiu

Si finalment es confirma l'expulsió de Mohamed Attaouil de territori espanyol, el procediment es realitzaria amb caràcter administratiu. Tal com refereix l'informe policial, aquesta mesura provocaria que el tràmit no es realitzés per la via penal, evitant així la compareixença judicial.

No obstant això, el president del Centre Cultural Islàmic Imam Malik de Salt, al Gironès, nega qualsevol acusació que s'ha generat en la seva contra. El també vicepresident de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya descarta poder-se convertir en una amenaça pel país.

Indemnitzat per mitjans de comunicació

No és la primera vegada que Mohamed Attaouil és assenyalat per conductes d'aquesta temàtica. En el passat, el diari 'Abc' i TeleMadrid van haver d'entregar-li la pertinent indemnització després d'haver-lo relacionat injustificadament amb pràctiques terroristes.

En una entrevista a TV3, el líder islàmic lamentava que «fa anys que em diuen que sóc terrorista radical. Ara, fins i tot la policia diu que he comès dos delictes de terrorisme». No obstant això, reclama que en cas d'existir sospites fermes, «he de passar per un jutge i una presó, no ser expulsat».

Un precedent favorable

El cas de Mohamed Attouil recorda al de l'imam de nacionalitat egípcia i resident a La Rioja. En aquella ocasió també es va utilitzar aquesta mesura excepcional, amb resultat positiu pels sol·licitants, que van aconseguir l'expulsió del líder islàmic considerant-lo una amenaça per la seguretat nacional.

Davant d'aquesta situació, l'advocat d'Attouil, Iván Jiménez, ha qualificat d'abús de poder la mesura. Ha recordat que no es tracta «d'una sentència judicial», sinó que representa «un intent d'expulsar algú sense la intervenció d'un jutge».


Comentaris

envia el comentari