Demanen investigar Pere Aragonès, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per l'1-O

Es tracta d'una petició del titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga la causa de l'1-O

El vicepresident Pere aaragonès en una imatge d'arxiu al costat de Quim Torra
El vicepresident Pere Aragonès en una imatge d'arxiu al costat de Quim Torra | CatalunyaDiari.cat

El magistrat del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga la causa de l'1 d'octubre, ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ) que investigui el vicepresident Pere Aragonès i els actuals diputats republicans Josep Maria Jové i Lluís Salvadó. El titular del jutjat ha remès una exposició raonada al Tribunal perquè assumeixi la causa, ja que els tres polítics tenen la condició d'aforats.

Segons el mateix Tribunal Superior, ja ha rebut l'exposició del magistrat del jutjat de Barcelona, és a dir, que ara és Maria Eugènia Alegret, magistrada del TSJC qui ha de decidir si l'alt tribunal català admet o no a tràmit aquesta sol·licitud provinent del jutge de Barcelona encarregat de la investigació per la causa de l'1 d'octubre.

Jové i Salvadó, detinguts abans per l'1-O

Tant Josep Maria Jové, exsecretari general de Vicepresidència, com Lluís Salvador, exsecretari d'Hisenda, van ser detinguts en el marc de l'operació feta per la Guàrdia Civil durant l'escorcoll de la seu d'Economia el passat 20 de setembre, una operació que es va realitzar amb l'objectiu d'intentar impedir la celebració del referèndum de l'1-O. Es va considerar llavors que tots dos havien tingut un paper molt important en la organització del referendum.

Després, un cop que van ser escollits com a diputats per ERC en les posteriors eleccions catalanes del 21 de desembre, tots dos van passar a tenir la condició d'aforats, motiu pel qual ara el seu cas la d'investigar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La Guàrdia Civil investiga alguns viatges d'Aragonès

El titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona va rebre el juliol passat un informe de la Guàrdia Civil que feia la petició de seguir el rastre d'alguns viatges realitzats per exalts càrrecs del Govern entre els anys 2016 i 2017, una d'aquestes persones hauria estat Pere Aragonès. La investigació es va demanar fer tenint en compte que podien haver estat viatges per buscar formes de finançament exterior per a una Catalunya independent, tot utilitzant diners públics, cosa que suposaria un delicte de malversació.

  

  

«S'ha pogut determinar que totes aquestes reunions van tenir com a principal objectiu tractar qüestions vinculades amb el futur finançament exterior d'una Catalunya independent», és una part de l'informe escrit per la Guàrdia Civil en relació a aquest tema.


Comentaris

envia el comentari