Demanen quatre anys de presó per agredir un home marroquí a Sant Feliu de Llobregat

L'agressor seria membre del partit d'extrema dreta Democracia Nacional, que en el moment dels fets enganxava pasquins contra la construcció d'una mesquita

Imatge arxiu Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra el van detenir i van comissar una navalla | Cedida

La Fiscalia demana quatre anys de presó per a un integrant de la branca jove de Democracia Nacional per haver agredit un home d'origen marroquí. Els fets van tenir lloc el 2 de juliol del 2017, quan al costat d'una noia també membre del grup d'extrema dreta enganxava pasquins en un carrer de Sant Feliu de Llobregat contra la construcció d'una mesquita al municipi.

La fiscalia també acusa la noia que acompanyava el presumpte agressor, i a cadascun els demana, a més, dos anys de presó per sis delictes d'amenaces. El fiscal descriu en el seu escrit que Democracia Nacional és una formació política d'extrema dreta creada el 1995, resultat de la fusió dels grups Juntas Españolas, Frente Nacional Español, Círculo Español de Amigos de Europa, Bases Autónomas i Vanguardia Nacional Revolucionaria.

Els acusats duen tatuada diversa simbologia feixista

També explica que dins d'aquesta formació s'hi engloba Democracia Nacional Joven, de la qual, afirma el fiscal, formen part els dos acusats. Per explicitar la ideologia d'extrema dreta dels joves, el ministeri públic descriu que el noi porta una esvàstica tatuada al pit, el rostre d'Adolf Hitler al braç dret, un altre escut esvàstic al colze dret i la paraula 'nazi' als dits de la mà esquerra, entre d'altres.

La noia, afegeix el fiscal, porta tatuada al braç dret una creu amb un casc militar i un fusell amb les paraules «honor y gloria división azul» i a l'esquena una àguila amb una esvàstica, entre d'altres.

Democracia Nacional
Democracia Nacional ha protagonitzat algunes manifestacions contra mesquites, com aquesta a Tarragona | ACN

 

Va agredir-lo i amenaçar-lo amb una navalla

Pel que fa als incidents que els atribueix, segons el relat del fiscal el 2 de juliol del 2017 els dos acusats enganxaven pasquins anunciant una manifestació contra la mesquita a la cruïlla dels carrers Santa Creu amb Rambla Marquesa de Castellbell de Sant Feliu de Llobregat. Els dos nens marroquins, de 13 i 11 anys, van començar a llegir els pasquins i els acusats els van insultar pel fet de considerar-los musulmans.

Els nens van fugir corrents espantats cap als seus pares, i els acusats els van seguir i també van insultar el progenitor. Un dels acusats va treure una navalla de la butxaca i va donar un cop de puny al pare dels nens.

Agents dels Mossos d'Esquadra, requerits per la família de l'agredit, van interceptar els dos acusats i els van comissar la navalla. El fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte de lesions amb instrument perillós i sis delictes d'amenaces, amb agreujant de comissió per motius discriminatoris per raó de nació i religió.

En el cas de l'acusat, concorre també l'agreujant de reincidència. Per això, per a l'acusat el fiscal demana 4 anys de presó per les lesions i 2 anys més per les amenaces. Per a l'acusada demana 2 anys de presó pels delictes d'amenaces.


Comentaris

envia el comentari