Veïns de Berlín demanen prohibir els cotxes SUV després de l'atropellament on va morir un català

Consideren que són «massa pesats» per circular per la ciutat

altar berlín
Ciutadans berlinesos van fer un altar en el lloc de l'atropellament | Catalunya Diari

La mort del català Aleix Gorchs, de 28 anys, i de tres persones més, entre elles un nen de 3 anys, en un atropellament múltiple a Berlín ha sobresaltat profundament la societat alemanya. Aquest jove de Seva, a Osona, va ser colpejat per un vehicle en una cantonada del districte de Mitte per un Porsche Macan que va envair la vorera després de travessar la mitjana a gran velocitat, en una zona marca a 30 km/h.

Encara que mitjans locals com el 'Taggesspiegel' expliquen que el conductor podria haver patit un atac epilèptic, entre els veïns i polítics berlinesos s'ha obert un debat sobre la idoneïtat que vehicles SUV circulen pels carrers de la capital alemanya. Gent anònima i diverses associacions van crear un altar improvisat amb espelmes i flors per les víctimes. En la concentració, es van poder sentir demandes per un centre de la ciutat amb menys cotxes i velocitats més baixes.

El guant va ser recollit ràpidament pel regidor del districte on es va produir l'accident, Stephan von Dassel. Aquest no va dubtar en qualificar els SUV com uns cotxes «superpesats» amb una «armadura que no pertany a la ciutat».  Aquest ha obert la porta a prohibir la seva circulació per Berlín, ja que no només són un amenaça per causar accidents sinó que amb les seves emissions són «assassins climàtics».

porsche macan
Va ser un Porsche Macan el causant de l'accident | Cedida

 

Les xifres corroboren el seu perill mediambiental

La venda de SUV, sigles de Sport Utility Vehicle, es troben disparades al país germànic on el mes passat van encapçalar per primer cop la xifra de matriculacions. Aquesta tendència no és única doncs a Espanya quatre dels cotxes més venuts van ser d'aquesta mena. 

La moda d'aquesta classe de vehicles totterreny i el seu increment als carrers i carreteres corrobora les afirmacions fetes per von Dassel. Les seves mides provoquen que necessitin un major consum de combustible i que només en aquests primers mesos de l'any, la mitjana d'emissions de CO2 hagin pujat de 117 a 122 grams. 

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari