Demanen que es rebaixi la taxa d'alcohol permesa per conduir a l'Estat

També sol·licita que es gravin les begudes alcohòliques segons la seva graduació

Un control dels Mossos d'Esquadra | cedida

La Societat Espanyola d'Epidemiologia ha demanat que es rebaixi la taxa d'alcohol permesa per conduir, es gravin les begudes alcohòliques segons la seva graduació i s'impedeixi activament la seva venda a menors. Aquesta societat científica ha fet aquestes recomanacions després de recordar que en els 20 últims anys s'ha duplicat la freqüència amb què els joves consumeixen alcohol i s'emborratxen. Davant la futura Llei de Prevenció del Consum d'Alcohol per Menors d'Edat, la SEE, que té la seu a Barcelona, ​​ha elaborat un document amb diverses recomanacions, entre elles que s'introdueixin canvis fiscals que elevin el cost de les begudes alcohòliques per desincentivar el seu consum de forma proporcional al seu contingut d'alcohol pur.

La SEE ha recordat que el preu de les begudes alcohòliques a Espanya és el més baix de la Unió Europea i ha recordat que les persones que beuen diàriament «pateixen un trastorn per dependència». Els epidemiòlegs adverteixen que el dany que causa aquest hàbit és més gran «en els més joves», que tenen, en opinió dels especialistes, massa facilitats per obtenir begudes alcohòliques malgrat que està prohibit vendre-les a menors.

Regular la promoció i la publicitat, normalitzar l'etiquetatge i incloure advertències gràfiques dels riscos són altres de les peticions de la SEE. Quant als accidents de trànsit que genera el consum d'alcohol, els epidemiòlegs demanen que es revisin a la baixa els nivells d'alcoholèmia, que actualment estan en 0,25 mg per litre d'aire espirat i 0,15 per a conductors professionals.


Comentaris

envia el comentari