IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Denegat el trasllat d''El Chicle' sol·licitat pels funcionaris de la presó d'A Lama

L'assassí confés de Diana Quer segueix reclòs en la infermeria sense contacte amb altres interns

'El Chicle', José Enrique Abuín
Imatge de 'El Chicle', José Enrique Abuín | Xarxes socials

El trasllat sol·licitat per a José Enrique Abuín, àlies 'El Chicle' per seguir empresonat en una altra presó ha quedat denegada. Actualment està A Lama i sembla que no li han permès seguir amb el seu règim d'empresonament a cap altra instal·lació. Aquesta petició de trasllat hauria estat feta pel mateix centre l'A Lama, perquè els directors d'aquesta presó no volen seguir tenint-lo allí empresonat. Cal recordar que l'assassí confés de Diana Quer està en una cel·la aïllada de la infermeria, completament aïllat de la resta dels interns per por que hi puguin haver actes violents, ja que rep diàriament amenaces i insults.

És per aquest motiu que 'El Chicle' segueix empresonat en aquesta cel·la de la presó, la qual és la més segura. Abuín és molt conegut pel crim que ha comès i corre el perill de ser agredit per altres interns. Però això, la direcció també li va negar sortir al pati amb la resta de presos, per risc que suposava.

Una de les presons més perilloses

La presó d'A Lama és una de les més perilloses de l'Estat espanyol. Els funcionaris són els que més risc tenen, ja que hi ha un alt nivell de perillositat entre els presos. Tal com informa 'El Español', actualment, 'El Chicle' està a dins d'una presó on hi ha 60 presos registrats als Fitxers d'Interns d'Especial Seguiment (FIES).

Imagen del furgón policial que trasladó a 'El Chicle' de Teixeiro a A Lama.
Imatge del furgó policial que va traslladar a 'El Chicle' de Teixeiro a A Lama. | Cedida

 

Aquests empresonats estan sotmesos a mesures especials de seguretat, ja que pertanyen a organitzacions terroristes o contribueixen a un desequilibri de l'ordre dins la presó. En total, hi ha 1.127 cel·les disponibles per aquest tipus de presos, segons el Ministeri de l'Interior, tot i que des de A Lama apunten que en són menys, concretament 1.008.

A la mateixa presó que Rosario Porto

José Enrique Abuín està actualment a la mateixa presó que Rosario Porto, acusada de matar juntament amb el seu marit, a la seva filla adoptiva Asunta Basterra. Porto va ser traslladada igual que 'El Chicle' de Teixeiro a A Lama per intentar suïcidar-se consumint una gran quantitat de medicaments.

Imagen de archivo de Rosario Porto.
Imatge d'arxiu de Rosario Porto. | EFE

 

L'assassí de Diana Quer no pot ser traslladat a cap altra presó fora de Galícia. José Enrique Abuín ha d'estar sempre pròxim als jutjats de Ribeira, els quals instrueixen la causa de la mort de la jove desapareguda. Actualment encara hi han diligencies que resulten pendents per tancar el cas.


Comentaris

envia el comentari