TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Denuncia el Clínic de Màlaga després que la seva mare patís una parada cardíaca a un passadís d'urgències

La filla de la víctima explica com van ser les últimes hores de la seva mare
Imatge de l'Hospital Clínic de Màlaga. | Cedida

 

Francisca Vivar de 76 anys moria el passat 8 de febrer a l'Hospital Clínic de Màlaga després d'ingressar a les 15.30 hores mitjançant el servei d'urgències de Torremolinos. Ara, una setmana després, la seva filla, Mónica Cáceres, ha explicat al 'Diario Sur' com van ser les últimes hores de la seva mare, de la qual comenta que «no hauria d'haver mort d'aquella manera, després de patir una parada cardíaca a un dels passadissos d'urgències de l'hospital Clínic». 

 

I és que després d'ingressar a l'hospital amb un fort dolor toràcic i asfíxies, Francisca va ser derivada a l'àrea de crítics i la van traslladar a una consulta preferent. Més tard, però, la mare de la Mónica estaca esperant els resultats a la zona policlínica, on acabaria morint. «No entenc per què van treure a la meva mare de l'àrea de crítics quan s'estava asfixiant i tenia un problema cardíac», detalla la seva filla. 

Va morir tres hores després

No obstant això, i gairebé tres hores després, a les 18.00 hores, Francisca va patir una parada cardíaca i va ser traslladada a la sala de crítics, on acabaria morint, ja que els metges no van poder fer res per reanimar-la. «Pot ser que hagués de morir, però no d'aquesta manera, amb una parada cardíaca al passadís», lamenta Mónica Cáceres.

 

La seva filla també denuncia que «hauria d'haver-se quedat ingressada a la sala de pacients crítics», ja que es tractava «d'una malaltia del cor». Així doncs, Mónica critica que «l'atenció mèdica s'ha deshumanitzat i burocratitzat», considerant que aquest tipus de protocols dificulten un bon funcionament de les emergències mèdiques. 

 

 

L'hospital ho desmenteix

D'altra banda, fonts de l'Hospital Clínic de Màlaga també han volgut donar la seva versió dels fets, explicant que la dona no va morir al passadís, sinó que va ser traslladada a la sala de crítics, on no van poder reanimar-la. Tanmateix, diuen que Francisca es trobava a l'àrea policlínica rebent la medicació i l'atenció necessària, a més de comptar amb el monitoratge pertinent per la seva situació. 

 

 

Comentaris