ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Denunciat per caminar de nit sense reflectant per la C-25 al Bages

La Catalunya Central ha registrat 232 incidents d'aquest tipus i 24 atropellaments des de principis del 2018
El denunciat caminava per la via ràpida de nit, sense armilla reflectant ni cap element lluminós   | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home per caminar pel voral de la C-25, l'Eix Transversal, dins el terme de Sant Fruitós de Bages. Els fets van tenir lloc diumenge passat, cap a quarts de set del matí, quan diverses trucades van alertar el 112 que una persona caminava per la via sense cap element reflectant ni lluminós.

 

Quan els agents el van localitzar, el van traslladar fora de la via i el van denunciar administrativament per la infracció que havia comès. El cos policial ha recordat que els vianants tenen prohibit caminar per autovies i carreteres principals. A més, en aquest cas, el denunciat no havia pres cap mesura de seguretat que minvés l'alt risc d'atropellament en aquests casos.

 

 

Parlem de carreteres on normalment els vehicles circulen a alta velocitat i, en especial de nit, la visibilitat és molt reduïda. En aquest sentit, els agents recorden també que, en cas d'avaria o accident, cal posar-se elements reflectants i situar-se fora de la via mentre s'esperen els equips de suport.

 

Denúncies de vianants per l'Eix, a l'alça

En els últims mesos, hi ha hagut diversos incidents amb persones que caminen de matinada pels vorals de la C-25, l'Eix Transversal, i la C-16, l'Eix del Llobregat. Des de principis de 2018, s'han registrat 232 incidències relacionades amb vianants que caminen per vies ràpides a la Catalunya Central.

 

Els Mossos recorden que l'ús de l'armilla reflectant és imprescindible també quan s'atura el cotxe per avaria | Cedida

 

Els Mossos han fet públiques aquestes dades amb l'objectiu alertar sobre l'increment detectat d'aquests casos. Una altra xifra rellevant és la dels atropellaments per aquesta infracció, un total de 24 durant el 2018 al conjunt de carreteres, principals i secundàries, de la xarxa viària de la Catalunya Central.

 

 

Portar roba reflectant i circular pel voral contrari al sentit de la marxa, són alguns dels consells que donen des de Trànsit a les persones que per algun motiu concret hagin de caminar pel voral d'una carretera ràpida, tot i que també recomanen evitar-ho si és possible