IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Denunciat un funcionari de la presó de Lleida per abusar sexualment d'un intern

El treballador públic, a canvi, li donava drogues i telèfons mòbils

Imatge del Centre Penitenciari de Ponent, a Lleida
Un funcionari del Centre Penitenciari de Ponent hauria abusat sexualment d'un pres | Cedida

Un funcionari de la presó de Ponent, a Lleida ha estat denunciat a la Fiscalia pel departament de Justícia per haver abusat sexualment d’almenys un pres d’aquest centre penitenciari. Fonts del departament, han informat que el treballador públic hauria demanat favors sexuals a canvi de facilitar drogues i l’accés a telèfons mòbils a un dels interns.

El servei d’Inspecció del Departament de Justícia ha traslladat aquesta informació a la Fiscalia de Lleida després d’obrir una investigació. Després d'unes primeres sospites, van acabar confirmant els presumptes abusos del funcionari, que actualment està suspès i té obert un expedient disciplinari.

Els responsables de presons van detectar el cas fa uns mesos

Els mateixos responsables de la direcció dels Serveis Penitenciaris van ser els que van detectar fa uns mesos un possible cas d’abusos sexuals a la presó lleidatana. Per aquesta raó, van decidir obrir aquesta investigació que els ha donat indicis suficients per obrir un expedient, que de moment està suspès a l’espera del dictamen dels tribunals.

En aquest expedient també es va investigar la possibilitat que el funcionari de presons també hagi utilitzat la seva posició per abusar sexualment d’altres presos.  Es volia comprovar si ha subministrat als interns objectes prohibits que puguin vendre il·legalment dintre del centre penitenciari.

El treballador ja no està en contacte amb presos

A l’espera que el cas arribi a mans d’un jutge instructor, una portaveu del Departament de Justícia ha confirmat, que tot i la suspensió temporal de l’expedient, el treballador no manté actualment contacte amb els presos. Aquesta mateixa font ha confirmat que d’acord a la llei, el funcionari de presons només pot ser suspès cautelarment de la seva feina durant un màxim de sis mesos.  

Tot i aquest i la gravetat del cas, des de la conselleria han demanat que es respecti el dret a la presumpció d’innocència del denunciat. També s’ha volgut destacar la «gran professionalitat» dels treballadors de les presons catalanes. La portaveu de Justícia ha anunciat que oferiran la «màxima» col·laboració i que la conselleria aplicarà una política de «tolerància zero» i de «màxima contundència» si es produeixen altres abusos de poder similars.    


Comentaris

envia el comentari