ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Denunciats per amagar 100 quilos d’anxoves i intentar vendre-les a Blanes

El peix no havia passat per cap llotja i per tant no tenia cap mena de garantia, motiu pel qual volien comercialitzar-lo pel carrer

Imatge del vehicle interceptat al control
Imatge del vehicle interceptat al control | CatalunyaDiari.cat

Dues persones de 47 i 56 anys han estat denunciades a la comarca de la Selva, més concretament a Blanes, després que els Mossos d’Esquadra i els inspectors de la Direcció General de Pesca els enxampessin amb 100 quilos d’anxoves al maleter del cotxe mentre estaven realitzant un control específic per aquest tipus d’infraccions.

Els denunciats, que són veïns de Pineda de Mar, tenien intenció de vendre les anxoves pel carrer a la capital selvatana, i ara seran sancionats amb una multa que pot arribar fins als 60.000 euros, que és el que diu la Llei de Pesca i Acció Marítima.

Amagaven més de 100 quilos d’anxoves al maleter del cotxe

Tot plegat va tenir lloc durant la tarda de divendres passat, quan els Mossos i els inspectors de Pesca es van desplaçar fins a la llotja de Blanes per tal d’establir un control, i així detectar el peix que no s’hagués venut a dins. L’objectiu era apartar del mercat qualsevol producte que no tingués les garanties necessàries.

Va ser en ple control quan van aturar el vehicle de les dues persones denunciades, veïnes de Pineda de Mar i de 47 i 56 anys respectivament. En inspeccionar el cotxe, els agents van descobrir que a l’interior del maleter hi amagaven, ni més ni menys, que 100,85 quilos d’anxoves, així com diverses bosses de plàstic i una bàscula.

La multa per aquest delicte oscil·la entre els 300 i els 60.000 euros

Com es van imaginar, els denunciats no disposaven de cap document que aclarís el lloc el procedència del peix, i l’estaven transportant sense cap mena de refrigerador. El seu objectiu era ben clar: vendre el producte pel bell mig dels carrers de Blanes.

Així que els Mossos d’Esquadra van procedir a intervenir les anxoves i a continuació van interposar una denúncia a la parella. Segons la normativa vigent, recollida a la Llei de Pesca i Acció Marítima 2/2010, per aquest tipus d’infraccions hi ha previstes unes sancions que oscil·len entre els 301 i els 60.000 euros. L’import final, però, el decidirà el Departament d’Agricultura.


Comentaris

envia el comentari