ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

La policia denuncia dues persones per mutilar gossos per raons estètiques

Els fets han tingut lloc a les comarques del Pla de l'Estany i de la Selva

La policia ha denunciat dos propietaris de gossos per mutilar-los per qüestions estètiques
La policia ha denunciat dos propietaris de gossos per mutilar-los per qüestions estètiques | cedida

Dues persones han estat denunciades per, presumptament, mutilar gossos per raons estètiques als municipis de Crespià, a la comarca del Pla de l'Estany, i Lloret de Mar, a la Selva. La policia, a més, té sospites que els acusats tenien pensat vendre els animals després de la intervenció. 

Descoberts gràcies a les cerques per internet 

Tot va començar els dies 20 i 31 de juliol quan, arran d'una investigació de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos a Girona, van quedar descobertes les pràctiques dels dos homes a partir del patrullatge habitual que la policia realitza per internet, així com gràcies a la col·laboració del sector del comerç d'animals domèstics, que els va alertar. 

Després de tramitar la corresponent denúncia, els Mossos van dirigir el cas al Departament de Territori i Sostenibilitat, que és l'encarregat d'aplicar les sancions per infringir la llei de protecció d'animals. 

Imatge dels gossos mutilats compartida pels Mossos d'Esquadra
Imatge dels gossos mutilats compartida pels Mossos d'Esquadra | cedida

 

Importants sancions

Recordem que la pràctica de mutilacions a animals sense un control veterinari, o en contra de les condicions i els requisits establerts per la llei de protecció dels animals, pot considerar-se una infracció molt greu, i les sancions poden arribar als 20.000 euros. A més, en aquells casos més extrems, també pot comportar penes de presó, a més d'inhabilitació especial de fins a quatre anys per exercir qualsevol professió relacionada amb els animals, o la seva tinença. 

A banda d'això, també cal dir que la venda d'animals en domicilis particulars està subjecta a l'anomenat nucli zoològic, i, si la venda es fa a través de revistes, s'ha d'incloure el número de nucli zoològic, que facilita la mateixa Generalitat. 

Demana ajuda per localitzar l'assassí del seu gos a l'Empordà

Fa unes setmanes, el propietari d'un gos va demanar ajuda per localitzar la persona o les persones que van matar-lo. En concret, l'Aris va aparèixer apunyalat enmig del carrer al municipi de Vilajuïga, a l'Alt Empordà, a uns 80 metres de la porta de casa seva. Una de les punyalades va estar dirigida al cor, i altres dues als pulmons, i és per això que l'home creu que l'autor tenia clar que volia matar-lo.


Comentaris

envia el comentari