YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Tres exalumnes denuncien nous abusos sexuals a una escola dels Maristes a Mataró

Almenys tres religiosos de l'escola Valldemia estarien implicats en casos dels anys seixanta i vuitanta

Tres exalumnes han denunciat haver patit abusos als anys 60 i 80 | Cedida

Continuen sortint a la llum casos d'abusos sexuals en centres escolars dels Maristes a Catalunya. L'última afectada ha estat l'Escola Valldemia de Mataró, tres exalumnes de la qual han denunciat haver patit tant abusos sexuals com maltractaments físics durant els anys 60 i 80. 

Un antic alumne de 45 anys és l'última víctima que ha explicat el seu cas a l'emissora RAC 1, després de la que van fer dos germans fa poc més de dues setmanes. El testimoni relata que, quan tenia set anys i feia segon curs d’EGB, un germà marista  —que respon a les inicials J.F. i que ja és mort— va abusar d'ell dues vegades, que recordi. 

 

Se l'enduia aprofitant que es quedava a dinar al centre 

L'home explica que de petit es quedava a dinar a l’escola i que a l’hora del pati, entre l’àpat i la primera hora de classe de la tarda, aquest germà marista se’l va emportar un parell de vegades a una de les classes de parvulari i en va abusar. 

Tot i que sap que els delictes han prescrit, ara ha decidit posar la denúncia als Mossos d’Esquadra, després de no haver explicat mai a ningú la seva experiència, i tot després dels nombrosos casos que han sorgit en els últims mesos. I és que amb aquest ja són 14 els membres d'aquesta congregació acusats d'haver abusat sexualment de menors. 

Els religiosos haurien abusat sexualment i maltractat físicament els menors | CatalunyaDiari

 

«El càstig corporal estava institucionalitzat» 

Fa uns dies, dos germans que van ser alumnes van denunciar a 'El Periódico' l'encobriment d'abusos sexuals a menors i pallisses «institucionalitzades» durant la dècada dels 60 en aquest centre mataroní per part de dos membres de la congregació. 

Explicaven que, a banda dels abusos sexuals, la institució adoptava dins del seu mètode educatiu el càstig corporal. Durant els cursos 1962-63 i 1963-64, dormien en cel·les individuals i relaten que sentien «pànic» per si el cuidador es parava davant de la seva. Ambdós expliquen que els van entrar dins la cel·la diverses vegades.


Comentaris

envia el comentari