Denuncien abusos sexuals del mossèn d’un col·legi de Barcelona

Una de les víctimes ha explicat el seu testimoni a Twitter i ha aconseguit fer sortir a la llum tres casos similars més | El mossèn en qüestió, que treballava en el centre Claret de la ciutat comtal, ha estat apartat de les seves funcions

Col·legi Claret
Denuncien abusos sexuals del mossèn del col·legi Claret de Barcelona | Twitter | @claretbarcelona

Diversos testimonis han denunciat a través de les xarxes socials abusos sexuals per part d'un mossèn del col·legi Claret de Barcelona. Els fets van succeir uns anys enrere, i ara una de les víctimes ha pres la determinació d’explicar el que va passar mitjançant xarxes socials, quelcom que ha permès que sortissin a la llum alguns casos similars més.

Twitter ha servit per destapar diversos casos d’abús

El primer que ha destapat el cas és Pau Bosch, que ha explicat que el sacerdot el va fer dutxar quan tenia 14 anys i el va eixugar amb la tovallola, tocant els seus genitals. L'excusa era la picadura d'un insecte i estaven de viatge de final de curs a Menorca. Bosch ha apuntat a TV3 que li feia vergonya admetre el que havia passat, perquè en aquell moment ell ja sabia tot el que havia de saber sobre sexe.

Quan va obrir el fil a Twitter per denunciar el cas, a Bosch el van contactar altres alumnes explicant experiències similars. El centre es va assabentar el cap de setmana i el va apartar de qualsevol contacte amb menors. Dilluns va decidir portar el cas a fiscalia. A través de Twitter, un altre noi apunta que en el seu cas el mossèn li va posar crema per tot el cos perquè tenia una erupció. Altres testimonis expliquen que mirava com es dutxaven i que feia comentaris inadequats. 

El col·legi no havia rebut cap queixa

Claret
El col·legi diu que no ha rebut mai cap queixa contra el mossèn | Twitter | @claretbarcelona

En un comunicat dirigit als pares, el col·legi diu que no ha rebut mai cap queixa contra aquest mossèn. En tot cas, quan coneix els comentaris a les xarxes socials decideix apartar-lo de tota activitat amb menors, d'acord amb el govern provincial dels claretians. Dilluns es pren la decisió de posar el cas en coneixement de fiscalia i també s'informa la Inspecció d'Educació. El centre mostra el seu «compromís d'afrontar amb transparència i determinació qualsevol mínim indici» en aquesta matèria.

El director del Col·legi Claret Barcelona, Vicenç Barceló, ha explicat que els responsables del centre van quedar «molt sorpresos i perplexes» davant d'aquestes informacions. Subratlla que posen «per davant» la presumpció d'innocència, però que alhora aposten per una «tolerància zero» amb aquest tipus de comportaments.

El centre aposta per la transparència

També ha dit que al col·legi aposten per una «transparència total», d'aquí que hagin portat els fets a Fiscalia. En aquest sentit ha fet una crida perquè qualsevol persona que pugui aportar alguna prova sobre aquests fets «no calli». I ha afegit: «Si els fets són certs, la justícia ha d'actuar i s'han d'assumir responsabilitats. Si no són certs, la justícia ha d'actuar i també se n'han d'assumir».

Finalment, Barceló ha indicat que els responsables del centre treballen perquè el col·legi «pugui tirar endavant» i perquè les famílies que hi confien «puguin estar tranquil·les que els seus fills estan segurs» a l'escola.


Comentaris

envia el comentari